Dulce cu frisca si gem de capsuni





Pandispan cu iaurt--300 gr faina,125 gr iaurt ,200 gr zahar,2 oua,3 linguri ulei extravirgin de masline(eu am ppus de floarea soarelui),coaja de lamaie ,esenta vanilie,un praf de sare ,si un plic de praf de copt(eu am pus paneangeli care are 16 gr).Nici un efort prea mare sa batem albusurile ...se fruleaza zaharul cu ouale pana devine o spuma albicioasa se adauga apoi iaurtul apoi faina amestecata cu praful de copt cernute amandoua ,uleiul ,praful de sare si aromele .Se tapeteaza o tava (eu am avut una de 23 cm diametru si am tait blatul copt in trei) cu hartie de copt si se coace la circa o temperatura de 160 grade pentru aproximativ 30 minute(acum depinde de fiecare cuptor,eu zic sa o urmariti si sa faceti si proba cu scobitoarea
Se taie blatul copt si rece in trei ,se insiropeaza cu un sirop ,eu am facut dupa gustul meu apa ,zahar ,coaja de lamaie si esenta vanilie , se asambleaza folosind 250 ml frisca lichida si jumatate de borcan de gem capsuni

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails