Prajitura cu mere caramelizate




O prajitura ce ceea ce aveam prin casa ,o reteta adaptata.....circa 1 kg mere bine coapte curatate de coaja si taiate felii subtiri de pun intr-o cratita in care am pus circa  50-60 gr unt se lasa la foc moderat pana cand absorb untul s se inmoaie putin apoi se adauga vreo 3 linguri de zahar si se lasa la foc mis pana cand se caramelizeaza zaharul,isi schimba culoarea si merele devin mai maronii,se iau apoi de pe foc si se lasa la racit,Intre timpa se face un pandispan...eu aveam 5 albusuri congelate le-am decongelat am mai adaugat doua albusuri si le-am batut spuma cu un praf de sare si cu sase linguri de zahar apoi am adaugat si cele doua galbenusuri,amestecand lejer am adaugat 3 linguri de ulei si sapte linguri de faina ,am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus aluatul d pandispan pentru circa 10 minute la cuptor cat sa prinda o crusta ,l.am scos am pus merele caramelizate peste pandispanul jumatate copt iar peste mere am pus o foaie foetaj pe care am intepat-o cu furculita si am uns-o cu unt yopit.se pune din nou la cuptor la foc moderat

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails