Passa ai contenuti principali

Prajitura cu mere caramelizate




O prajitura ce ceea ce aveam prin casa ,o reteta adaptata.....circa 1 kg mere bine coapte curatate de coaja si taiate felii subtiri de pun intr-o cratita in care am pus circa  50-60 gr unt se lasa la foc moderat pana cand absorb untul s se inmoaie putin apoi se adauga vreo 3 linguri de zahar si se lasa la foc mis pana cand se caramelizeaza zaharul,isi schimba culoarea si merele devin mai maronii,se iau apoi de pe foc si se lasa la racit,Intre timpa se face un pandispan...eu aveam 5 albusuri congelate le-am decongelat am mai adaugat doua albusuri si le-am batut spuma cu un praf de sare si cu sase linguri de zahar apoi am adaugat si cele doua galbenusuri,amestecand lejer am adaugat 3 linguri de ulei si sapte linguri de faina ,am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus aluatul d pandispan pentru circa 10 minute la cuptor cat sa prinda o crusta ,l.am scos am pus merele caramelizate peste pandispanul jumatate copt iar peste mere am pus o foaie foetaj pe care am intepat-o cu furculita si am uns-o cu unt yopit.se pune din nou la cuptor la foc moderat

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.