Passa ai contenuti principali

Mini tarte cu ciocolata si bezea




Ingrediente baza-80 gr zahar,300 gr faina,130 gr unt moale la temperatura camerei,1 ou si 1 galbenus,vanilie,1 lingurita de praf de copt,un praf sare

Ingrdiente crema  3 galbenusuri,60 gr zahar brun,200 gr ciocolata amaruie,250 gr frisca lichida

Ingrediente bezea.90 gr albusuri,180 gr zahar,90 gr apa

Se face un aluat din ingredientele pentru baza se pune in folie alimentara si se baga la frigider pana cand facem crema .
Crema-se incalzeste frisca lichida cu jumatate din zahar,cealalta jumatate se mixeaza cu galbenusurile pana cand devine o crema spumoasa,se adauga frisca lichida peste galbenusuri si apoi se adauga ciocolata topita.
Se intinde o foaie ,eu am avut tava 25/35 cm se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incalzit 15 minute la 180 grade.Dupa 15 minute se toarna crema de ciocolata peste foaia copata si se baga din nou la cuptor pentru alte 20 minute la 100 grade.
Bezeaua -pune la fiert apa si zaharul ,se bat separat albusurile spuma si apoi se adauga treptat siropul de zahar fierbinte putin cate putin mixand in continuate,se pune bezeaua peste ciocolata si se mai baga la cuptor pana cand devine usor maronie circa 15 minute la 170 grade .

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.