Focaccia cu ton si rosii cherry




O tarta simpla ,delicioasa ….
Ingrediente-500 gr faina de calitate ,eu am folosit manitoba,cea care se foloseste pentru cozonac,ca sa iasa pufoasa,10 drojdie proaspata,o lingurita rasa de sare,30 ml ulei floarea soarelui,circa 300 ml apa calduta
Se pune drojdia in putina apa calduta sa se dizolve apoi se framanta un aluat din toate aceste ingrediente adaugand apa putin cate putin,trebuie sa rezulte un aluat nu prea tare,se acopera cu un prosop la loc cald si se lasa sa dospeasca .Intre timp se desfac 2-3 cutii de ton se scurg de ulei si se spala 5-6 rosii cherry,se taie rosioarele in patru.Se tapeteaza o tava cu hartie de  copt ,pe hartia de copt punem un strat de ton si rosiile taiate in sferturi,se rastoana apoi aluatul dospit pe masa de lucru,atentie,nu folositi sucitorul pentru a intinse aluatul ,usor cu ajutorul mainilor presati usor pana cand obtineti forma dorita ,eu am facut rotund ,dar se poate face si patrata tarta ,se aseaza apoi aluatul peste tonul si rosiile pregatite ,se preseaza usor cu degetele se pune un pic de ulei de masline deasupra si un praf de sare ,eu am mai adaugat si oregan,se lasa iar la dospit circa 40 minute apoi se coace la 200 grade pentru circa 30 minute,cuptorul sa fie deja incalzit ,se serveste rece sau calda.
Pofta buna!!!

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails