Passa ai contenuti principali

Tarta cu panna cotta si ciocolata alba






Pentru baza de bicuiti-250 gr biscuiti cu cereale,100 gr unt topit,50 gr ciocolata alb,o lingura miere de albine.Se mixeaza biscuiti si se adauga apoi untul topit si ciocolata topita se amesteca si se pune intr-o forma rotunda sau patrata (cea cu inel detasabil pentru copt blaturi de tort),se preseaza usor cu  o lingura ,eu am pus un strat subtire circa1-1.5 cm,aici fiecare isi alege inaltimea stratului de biscuiti ,cum va place,apoi se pune la frigider sa se intareasca.

Panna cotta-700ml frisca lichida (eu am avut deja indulcita),100gr zahar,esenta de vanilie,15 gr gelatina in foi am avut eu,cred se poate utiliza si praf(cui ii place mai putin dulce reduce cantitatea de zahar,se poate gusta......)

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece,cat sa o acopere putin,se pune frisca lichida intr-o olita pe foc mic,se adauga zaharul si  se amesteca pana cand se topeste,nu trebuie sa clocoteasca,se ia de pe foc apoi se adauga gelatina hidratata,eu am folosit microunde,la sfarsit se adauga esenta de vanilie(daca aveti pastaie de vanilie o taiati in doua pe lungime o puneti in frisca lichida la foc si la sfarsit filtrati amestecul).Aceasta compozitie am pus-o la frigider ca sa se intareasca putin sa devina ca o crema ,dar din cand in cand amestecam in ea,dupa care am adaugat-o peste baza de biscuiti,se pune totul la rece,intre timp se topeste ciocolata alba pe aburi sau microunde ,eu am avut circa 150 gr in care am adaugat cam 2 linguri de ulei de floarea soareluisi se pune un strat subtire peste panna cotta ,se lasa la frigider pana se intaresc toate apoi rece se serveste cu fructe de padure.

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)