Passa ai contenuti principali

Chec in trei culori si trei arome (Vegan)




Ingrediente
blat maro 300 gr faina,150 gr zahar,75 gr cacao ,un pahar ulei,un pahar lapte de soia,,un plic de praf de copt,un praf sare
blat roz 375 gr faina,150 gr zahar,un pahar ulei,un pahar lapte de soia ,un plic praf de copt,un praf sare,esenta vanilie,si doua tri linguri concentrat de rosii
blat fistic 375gr faina,un praf sare ,150 gr zahar,un pahar ulei ,un pahar lapte de soia ,200 gr fistic macinat,un plic praf de copt
Se fac trei aluaturi separat amestecandu-se ingredientele ,(Atentie-trebuie sa iasa compozitii ca de chec un pic mai consistente,depinde de tipul de faina ,eu am mai adaugat la unele faina la altele lapte)

Se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt se pun compozitiile alternand culorile cum va place se coace la foc moderat(inainte de al baga la cuptor am presarat deasupra bucatele de ciocolata),se pudreaza cu zahar si se taie rece

Commenti

  1. Delicios arata la blatul roz e vorba de suc de rosii?

    RispondiElimina
  2. da blatul roz e cu suc de rosii,cel maro ciocolata si cel verziu pudra de fistic

    RispondiElimina
  3. Aspectos si gustos... cu siguranta! te pup

    RispondiElimina
  4. Aromat, frumos si dulceeeee !!! :)

    RispondiElimina
  5. agenda di nico,laura a fost bun

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)