(un tortulet cu crema diplomat 4kg dimensiuni 30/20 cm)
Ingrediente:
Blat
8 oua
-8 linguri de zahar
-8 linguri de faina
4 linguri ulei
esenta vanilie
un praf de sare
Crema
-6 galbenusuri
-300gr zahar
-300ml lapte
-30gr gelatina
-2 compoturi macedonia
-1 compot de ananas
-arome pentru sirop
-500gr frisca
Blat
8 oua
-8 linguri de zahar
-8 linguri de faina
4 linguri ulei
esenta vanilie
un praf de sare
Crema
-6 galbenusuri
-300gr zahar
-300ml lapte
-30gr gelatina
-2 compoturi macedonia
-1 compot de ananas
-arome pentru sirop
-500gr frisca
Mod de preparare
Crema:Se bat bine cele 6 galbenusuri cu 300gr zahar,dupa care se adauga laptele fierbinte,amestecat cu vanilie,putin cate putin.Se obtine o crema care se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana,se da la rece,intre timp se dizolva gelatina in zeama de compot si se amesteca cu crema calduta.Cand crema s-a racit se amesteca cu frisca si apoi se adauga fructele din compot.Din zeama da la compot,la care am mai adaugat apa si zahar dupa gustul meu,arome am facut siropul pentru insiropat blatul.
Blat:Se face un blat din8 oua(se separa ouale,se bat separat albusurile,se bat galbenusurile cu zaharul,se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina,ulei,vanilie ,se coace la foc moderat)
Commenti
Posta un commento