Un tortulet pentru Fabio care a implinit un anisor,sa cresti mare si sanatos!
Un tort de 4 kg cu crema chantilly si crema fistic ,decoratiunile le -am realizat din pasta de zahar
Pandispan din 12 oua,12 linguri zahar,12 linguri faina,5 linguri ulei,un praf sare,esenta vanilie.Se bat albusurile cu un praf de sare spuma tare si apoi se adauga 3 linguri de zahar ,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,se adauga spuma de galbenusuri peste albusuri amestecand lejer de sus in jos,se adauga apoi uleiul,esenta de vanilie si faina ,se coace la foc moderat si se face proba cu scobitoarea
Crema chantilly 500ml lapte,130 gr zahar,60 gr faina,esenta vanilie,3 galbenusuri,200 ml frisca lichida
Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Crema fistic -200ml frisca lichida,2 linguri miere de albine,2 linguri lapte rece,4 gr gelatina-se pune gelatina in putina ape rece sa se inmoaie,se mixeaza frisca se adauga mierea de albine ,laptele si apoi gelatina topita la microunde sau aburi,la sfarsit se adauga 100gr de crema fistic
Pasta de zahar am cumparat-o de data asta,inainte de a acoperi tortul cu pasta de zahar am imbracat tortul cu un strat subtire de crema de unt -50 gr unt,75 gr margarina,175 gr zahar pudra,2 linguri de lapte rece ,se mixeaza toate pana devine o crema pufoasa.
Questo commento è stato eliminato da un amministratore del blog.
RispondiEliminaSARBATORI FERICITE ! si LA MULTI ANI !
RispondiEliminaCraciun fericit si Sarbatori pline de bucurii langa cei dragi!
RispondiEliminasarbatori fericite si sanatate va doresc!!
RispondiEliminaSuperb tortul!
RispondiEliminaLa Multi Ani!Un An Nou plin de fericire si impliniri!XXX
RispondiElimina