Passa ai contenuti principali

Ciocolata amaruie si aroma de portocala

 photo k_zps942f32ea.jpg  photo kk_zpsb779d625.jpg  photo w_zps1a95fb11.jpg  photo ff_zps5918e101.jpg  photo v_zpsed42b33d.jpg  photo s_zps2e97d5a0.jpg Ingrediente blat-200gr ciocolata amaruie,60 gr unt,2 oua,3 linguri ulei,100 gr faina,100 gr zahar,un plic praf copt,un praf de sare
Ingrediente crema 100 gr unt,50 gr faina,200 gr zahar,400 ml suc proaspat de portocale,2 oua
Modul de preparare blat-se topeste la microunde sau pe aburi ciocolata si untul,ouale se mixeaza cu  zaharul apoi se adauga uleiul ,cioacolata topita calduta si apoi faina cu praful de copt si un praf de sare,se coace la foc moderat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Crema -se pune jumatate din cantitatea de zahar,faina si sucul de portocale intr-o cratita pe foc mic,se adauga  ouale mixate cu restul de zahar se lasa sa fiarba 5-6 minute de cand incepe sa clocoteasca ,se da deoparte cand e calduta se adauga untul
Cand blatul e rece  se pune deasupra crema calduta ca sa se lipeasca de blat si deasupra se pun bucatele de ciocolataeu le-am tait cu forma rotunda si e-am facut muffins falsi)  photo t_zpsd3f7df49.jpg  photo sss_zps50717f86.jpg

Commenti

  1. sembra delizioso.Grazie per questa ricetta
    http://restaau.it/Search/City/ristoranti-firenze.html

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.