Passa ai contenuti principali

Pranz rapid , delicios si colorat

M-am inspirat din bucataria chinezeasca ,orez cantonez doar ca nu am adaugat prosciutto,un orez foarte bun alaturi de snitele de pui,preferatele familiei mele



Ingrediente orez cu mazare si omleta-o cana orez,o can de mazare proaspata sau congelata cun am folosit eu,2 oua pentru omleta,o lingura ulei masline,sare,piper dupa gust Snitele-un piept de pui taiat felii sutiri,un ou batut cu putina sare ,faina alba,sare piper,ulei floarea soarelui pentru prajit snitelele Salata-salata verde ,jumatate ardei gras rosu,jumatate argei gras galben,un castravete mic,2 rosii,ulei masline si otet balsamic,sare Se pune la fiert orezul cu mazarea si un praf de sare ,cat fierb se faco omleta,se bat ouale cu putina sare si piper ,intr-o cratita antiaderenta se pune o lingura de ulei de masline si se face omleta amestecand continuu ca sa iasa o omleta maruntita,se scurge orezul si mazarea de apa si se amesteca cu omleta ,se potriveste de sare si piper,eu am mai adaugat un pic de otet balsamic. Snitelele ,am taiat felii subtiri pieptul de pui,se asezoneaza cu sare si piper ,intr-un castronel am pus oul batut cu putina ,in altul am pus faina ,uleiul de floarea soarelui la incins,se trece pieptul de pui prin faina ,ou ,faina si apoi in tigaie la prajit. Se serveste cu un pahar de vin rece sau o bere rece,dupa preferinte.


Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.