Passa ai contenuti principali

Albusuri reciclate in chec bicolor






Ingrediente 1 cana mare albusuri,1 cana faina,un praf sare ,3/4 cana zahar,un plic praf de copt,,coaja de lamaie ,esenta rom si vanilie,5 linguri ulei,ciocolata bucatele,cacao 3 linguri,ciocolata maruntita,se mai pot adauga si nuci sau stafide
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare ,cand sant spuma ,batute foarte bine se adauga putin cate putin zaharul si se mixeaza inca putin pana se dizolva zaharul,se adauga apoi uleiul,praful de copt amestecat cu faina,jumatate se coloreaza cu cacao,se tapeteaza tava de chec cu hartie de copt se pune un strat de compozitie alba apoi cacao,alba cacao....in compozitie am adaugat bucatele de ciocolata si cateva bombonele colorate,le aveam prin casa .Se coace la foc moderat si se face proba cu scobitoarea

Commenti

  1. Cana mare inseamna cea de cca.250 ml ? Tare ma tenteaza checul pentru ca am o gramada de albusuri congelate si ar trebui folosite. Checul asta e usor de facut si arata tare frumos.

    RispondiElimina
  2. da dorina eu cana aia mare de lapte am folosit-o,dar stii ce cred trebuie sa folosesti aceeasi cana pentru toate masuratorile ,deci poti folosi si o cana de 200 ,doar sa masori cu ea toate ingredientele,eu reteta asta o stiu de la matusa mea ,imi zicea o cana de faina ,o cana albusuri ,o cana zahar ,eu am pus mai putin,o cana de nuci cu stafide impreuna ,o zi buna

    RispondiElimina
  3. da dorina eu cana aia mare de lapte am folosit-o,dar stii ce cred trebuie sa folosesti aceeasi cana pentru toate masuratorile ,deci poti folosi si o cana de 200 ,doar sa masori cu ea toate ingredientele,eu reteta asta o stiu de la matusa mea ,imi zicea o cana de faina ,o cana albusuri ,o cana zahar ,eu am pus mai putin,o cana de nuci cu stafide impreuna ,o zi buna

    RispondiElimina
  4. adela mersi mult si eu iti doresc o zi minunata

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.