Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Ce pufosenie buna !!!
RispondiEliminaele estao tao bonito gostei mt do interior mt fofinho bravo bjs bfs
RispondiEliminaSolo a guardare viene voglia di mangiarne una fetta!! Buona domenica...ciao
RispondiEliminaDraga mea colega in ale culinaritului ;-)))!
RispondiEliminaPiinica arata "foarte apetisant"!!!
Tare ma bucur ca ai incercat reteta si mai ales ti-a reusit.
Mie mi-se pare ca, drojdia naturata o intretine timp mai indelungat proaspata.
Acum nu stiu daca stau cu parerea singura, poate ai si tu aceeasi parere?
Se poate sa nu fie asa, vezi tu poate sint eu prea entuziasmata de drojdie...dar ce conteaza in final, important este ca este mult mai sanatoasa decit cea din comert care se prepara cu o gramada de afinitori, conservanti...
Ceau, ceau si mult spor mai departe!!!
Cu prietenie
Laura S.
multumesc tuturor,laura ai dreptate e mult mai sanatoasa
RispondiElimina