Passa ai contenuti principali

Minitortulete ciocolatoase

Ingrediente  blat 150gr ciocolata ,300 gr zahar,250 ml lapte,250gr unt,200 gr faina,un plic praf copt,100 gr cacao ,2 oua,un praf sare
Se topesc pe aburi sau la microunde untul,ciocolata,zaharul si laptele,se lasa apoi la racit,apoi se adauga pe rand faina ,cacao praful de copt si ouale,sa se obtina o compozitie fara cocoloase ,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coace la foc moderat,cand e rece se decupeaza cu ajutorul unui cerc forme rotunde,sant foarte fragede si bune cu gust intens de ciocolata.
 Ingrediente crema 500 ml suc de portocale,4 galbenusuri ,50 gr zahar sau mai mult daca sant acre tare portocalele,50 gr amidon de porumb sau orez
Se amesteca galbenusurile cu zaharul un praf de sare si amidonul alternand sì cu sucul de portocale,se pune totul intr-o cratita cu fund gros si amestecand continuu se lasa pe foc pana se ingroasa crema ,apoi se lasa la racit.
Pe fiecare blat rotund se pune crema de portocale si se decoreaza cu bucatele de ciocolata


Commenti

  1. Foarte frumoasa prezentarea si sunt convinsa ca si gustul e bun tare.

    RispondiElimina
  2. Asta da arta culinara! Arata magnific... si ce bune trebuie sa fie!!
    o saptamana buna..baci!!

    RispondiElimina
  3. humm que delicia estao mt bonitos humm bjs

    RispondiElimina
  4. multumesc fetelor pt aprecieri si va doresc o zi buna

    RispondiElimina
  5. Hmmmmm, imi place la nebunie cum arata, dar mai ales crema de portocale mi-a starnit curiozitatea :P
    Abea astept s-o testez :D
    Pupici

    RispondiElimina
  6. chiar ca ciocolatoase, cremoase, pufoase, delicioase, apetisante..excelente, arata superb, oare imi ajung 4-5-6-7 bucatele? :D

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.