Victoria Sponge Cake

Un dulce plin de aroma si culori minunate..alb si rosu....  photo 55_zps89b06d9e.jpg  photo b_zps34918d4f.jpg  photo dd_zpsa09b33ee.jpg Victoria Day e primul luni inainte de 25 mai si e sarbatoare nationala pentru a sarbatori ziua de nastere a Reginei Victoria ,nascuta in 24 mai 1819.

Victoria Day inseamna deschiderea oficiala a sezonului cald,cand se seamana campurile si se incep muncile in aer liber.Si pentru a sarbatori se fac focuri de artificii deosebite in special in Vittoria in British Columbia esi Ontario,loc in care a luat nastere aceasta sarbatoare in 1845 si a devenit sarbatoare nationala in 1901
Acest tort era dulcele preferat al Reginei Victoria ,de unde ii vine si numele ,pe care o servea alaturi de ceaiul de dupa amiaza .

Ingrediente 250 gr faina ,250 gr unt la temperatura camerei,250 gr zahar ,5 oua ,2 plicuri vanilina ,un praf sare ,un plic praf de copt

Pentru umplutura -300 gem capsuni,200ml frisca lichida ,50 gr zahar pudra ,vanilina

Modul de preparare se mixeaza untul cu mixerul electric timp de 3 minute se adauga apoi zaharul si vanilina,apoi ouale batute in prealabil ,faina sare si praful de copt
Se tapeteaza o forma rotunda 24 cm,cu ulei si faina sau hartie de copt ,se pune compozitia la cuptor pt circa 30 minute la 150 grade se face proba cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca pe un gratar
Se mixeaza frisca se adauga zaharul pudra si vanilina,se taie blatul rece in doua ,o parte se unge cu un strat generos de gem de capsuni iar celalalt cu frisca ,se pune stratul cu gem peste cel cu frisca ,imi place ca gemul sa curga peste frisca cand se taie felia

6 commenti:

  1. Wow, cat de bine arata! Am o poftaaa :D

    RispondiElimina
  2. Ce frumos a iesit!! Cred ca e grozav cu capsune proaspete! Pup

    RispondiElimina
  3. Un deliciu minunat, plin de aroma si savoare!

    RispondiElimina
  4. Que rico se ve me encanta su color ...fotos muy preciosas,saludos abrazos y abrazos.

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails