Passa ai contenuti principali

Mucenici modovenesti

 photo ml_zps349e6bd4.jpg  photo mm_zps0bbe24ea.jpg  photo muu_zpse360ab55.jpg
Reteta am ochit-o pe situl Jamila Cuisine,aveti incredere in ea eu am incercat si sant minunati,multumim pentru reteta

Ingrediente :

  • 1 kg de faina
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 2 pliculete drojdie uscata (Pakmaya este excelenta)/50 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • o lingurita sare

Pentru sirop:

  • 300 ml apa
  • 150 zahar
  • o esenta de lamiae
  • coaja de la o portocala
  • pentru decor miere de albine si nuca macinata
Se amesteca drojdia cu doua linguri de zahar si se adauga putin lapte apoi se adauga cate putina faina amestecand contiuu pana cand devine ca o smantana groasa,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca 15 minute ,intre timp se pune faina intr-un lighean .se amesteca ouale cu zaharul ramas ,se incalzesta laptele,sa fie caldut nu fierbinte,peste faina se pune maiaua(drojdia crescuta),ouale batute cu zaharul,sarea,esentele ,coaja de lamaie,si se incepe framantarea adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot laptele,la sfarsit se pune si uleiul,se acopera cu folie alomentara si se lasa la loc cald la dospit circa 1 ora,dupa o ora se iau bucati din aluat mari cam cat o minge de tenis e camp se face un sul lung si i se da forma de 8,se pun in tava tapetata cu hartie de copt,se umpletava cu opturi din aluat se acopera din nou cu folie alimentara si se mai lasa la crescut inca 20-30 minute la loc cald,se ung cu ou batut cu putin lapte si apoi se baga la cuptor deja incalzit,dse coc la foc moderat.
Siropul se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de portocala si esenta de lamaie se fierbe apoi se lasa la racit,cand mucenicii calduti se ung cu sirop,eu i-am bagat doar cu fata repede in sirop si i-am scos imediat apoi ii ungeti cu miere si presarati nuca macinata
Reteta asta am ochit-o la jamila cuisine careia ii multumesc mult

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.