Gerbeaux cu nuci si gem piersici

 photo pupi_zpsf9ffa267.jpg 48o gr faina
2oo gr unt sau margarina
10 gr drojdie inmuiata in putin lapte caldut si o lingura de zahar de zahar
1 praf de copt
2 linguri de zahar
2 oua
gem de piersici
3oo gr nuca macinata amestecata cu zahar

Faina se freaca  cu untul sau margarina pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins

Se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, prima foaie se puna in tava peste ea se pune un strat de gem de piersici si deasupra se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata cu zahar
Se pune a doua foaie peste, din nou se unge cu marmelada de piersici  si se pune a doua jumatate de cantitate de nuca.
Se acopera cu a treia foaie si se impunge cu furculita. Se coace la foc potrivit . Se scoate din cuptor dupa ce am luat proba cu scobitoarea, se lasa la racit.

Deasupra se pune o glazura de ciocolata topita

1 commento:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails