Crema de zahar ars

 photo 6_zpsda623462.jpg  photo 4_zps22a8feef.jpg  photo 2_zps78f0b52e.jpg


Ingrediente
1 litru lapte
8 oua
250 gr zahar
esenta vanilie si coaja rasa de lamaie
un praf sare
70-80 gr zahar pt caramelizat

Se caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare ,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile ,atentie sa nu va opariti .Separat se bat ouale cu zaharul si un praf sare(eu pun un praf de sare la toate dulciurile pt ca sarea ii accentueaza gustul dulce) pana cand se dizolva zaharul si apoi se adauga laptele si aromele,se toarne in oala cu zaharul caramelizat racit,se pune la cuptor intr-o tava cu apa,se se coace la foc moderat circa o ora ,apoi cand e gata se lasa sa se raceasca apoi se rastoana intr-un platou.

3 commenti:

  1. Arata superb!!! N-am facut crema de zahar ars de o gramada de vreme si chiar mi-ai facut pofta!

    RispondiElimina
  2. Nu am mai mancat de ani de zile , mi-ai facut o poftaaa...

    RispondiElimina
  3. У нас е известно както "Крем-Карамел":)!Прекрасни снимки!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails