Passa ai contenuti principali

Cozonac pufos cu nuci si cacao

 photo ww_zpsc04dc2e0.jpg  photo aaaa_zps87ad1225.jpg  photo a_zpsc72f1b73.jpg Ingrediente :
  • 1 kg de faina pentru dulciuri,aici se chiama manitoba
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 2 pliculete drojdie uscata /50 gr drojdie proaspata,eu am folosit proaspata
  • 50 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • o lingurita sare

 

Se amesteca drojdia cu doua linguri de zahar si se adauga putin lapte apoi se adauga cate putina faina amestecand contiuu pana cand devine ca o smantana groasa,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca 15 minute ,intre timp se pune faina intr-un lighean .se amesteca ouale cu zaharul ramas ,se incalzesta laptele,sa fie caldut nu fierbinte,peste faina se pune maiaua(drojdia crescuta),ouale batute cu zaharul,sarea,esentele ,coaja de lamaie,si se incepe framantarea adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot laptele,la sfarsit se pune si uleiul,se acopera cu folie alimentara si se lasa la loc cald la dospit circa 1 ora,dupa o ora se imparte aluatul in doua parti egale ,se intinde fiecare se pune umplutura( nuca macinata cu 2 linguri cacao,trei linguri zahar,un pic de esenta rom si un pic de palte cat sa umezim compozitia),se ruleaza sul,facut cele doua suluri se impletesc apoi unul cu altulsi se pune in tava tapetata cu hartie de copt ,se lasa la dospit in loc cald si ferit de curenti de aer circa 30 minute ,se unge cu ou batut cu putin lapte si se coace la foc moderat circa 40 minute,daca se coace prea tare deasupra se acopera cu hartie,cand e gata se unge cu un sirop din zahar si apa caldut si se prezara apoi zahar pudra
Reteta asta am ochit-o la jamila cuisine careia ii multumesc mult

Commenti

  1. Magnifique ta brioche elle donne envie ela évré, bravo
    Bisous

    RispondiElimina
  2. Ai facut sa para atat de simplu!:)

    3 felii,te rog.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)