Passa ai contenuti principali

Suc de rosii si ciocolata = prajitura de post

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic Ingrediente foi-12 linguri zahar,12 linguri ulei,12 linguri apa,un praf sare,o canita suc de rosii,cea de cafea,un plic praf copt sau o lingurita bicarbonat sodiu stins cu putin lapte  de soia sau zeama de lamaie,faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins foi,se amesteca toate ingredientele se imparte aluatul in trei si se coc trei foi pe dosul tavii.
Crema-300 gr margarina,200 gr ciocolata de menaj,amaruie,150 gr zahar,esenta rom-se freaca margarina cu zaharul apoi se adauga ciocolata topita si esenta de rom,in jumatate din crema eu am adaugat nuca macinata,foile reci se umplu cu crema calduta,se pune prajiturica la presat si apoi se taie cu un cutit bine ascutit formele dorite,romburi sau patratele

Commenti

  1. felicidades por la receta y por tu blog, esta genial, asi que con tu permiso me quedo mirando cosas ricas por aqui, saludossssss

    RispondiElimina
  2. Ce grozav arata, nu as fi zis ca e o prajitura de post!

    RispondiElimina
  3. Frumoasa reteta Lili, chiar ma gandeam la reteta asta (cea cu mere)...Retetele tale de post sunt o incantare!te imbratisez draga mea

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)