Passa ai contenuti principali

Somon cu legume si mamaliguta

Image and video hosting by TinyPic Ingrediente-200-300 gr somon curatat de  piele si oase ,2 morcovi taiati rondele,o ceapa taiata marunt,sape ,piper,patrunjel taiat marunt,ulei de masline,1 cartof mai mare sai 2 mai mici taiati cubulete,o rosie taiata cuburi,o cana de suc de rosii,un catel de usturoi,cateva masline
Modul de preparare se pune intr-o tigaie  un pic de ulei de masline,se adauga ceapa taiata marunt si morcovul,se lasa la foc mic sa se innabuseaca adaugand putina apa,se adauga apoi un catel de usturoi taiat feliute,se aduga apoi cartofii si se mai lasa la foc moderat sa fiarba si cartofii adaugand cate putina apa,se pune apoi rosia taiata marunt si somonul,maslinele,apoi sucul de rosii,se lasa la foc mic si se amesteca cu grija sa nu se sfarme somonul ca e foarte delicat,se potriveste de sare si piper si la sfarsit se adauga patrunjelul taiat marunt.

Commenti

  1. Ce mult imi place cum arata!! Somonul e preferatul meu, iar in combinatia asta nu-l pot refuza!

    RispondiElimina
  2. Cand vine vorba de peste nu pot sa zic nu :P
    Imi place, bravo! :)

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)