Passa ai contenuti principali

Muffins cu ness pe"cristale de gheata" (de post)

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Ingrediente muffins -3 cani faina,1 1/2 cana zahar,3 lingurite ness,2 lingurite rase bicarbonat sodiu,5 linguri cacao, un praf sare,esenta vanilie si rom,2 lingurite otet,1/2 cana ulei de masline(cred ca merge si noemal).2 cani apa.

Modul de preparare-intr-un castronel am amestecat toate ingredientele uscate,in altul ingredientele umede si apoi le-am amestecat,am tapetat formele de muffins cu ulei si faina ,le-am umplut cu compozitie si la cuptor cu ele,cuptortul l-am preincalzit,am facut proba cu scobitorarea,de obicei mereu las cuptorul la moderat
Glazura e o crema de unt dar eu am folosit o margarina mai de calitate-am folosit 130 gr margarina ,300 gr zahar pudra ar fi mai indicat cel de magazin ca e mai fin,dar e bun si cel facut in casa,esenta de vanilie ,colorant alimentar.Modul de praparare se freaca untul,margarina cu zahar putin cate putin si se adauga esenta de vanilie,colorant alimentar,se pregateste un con de decorat,eu am avut o punga de plastic de unuca folosinta,am taiat un varf am pus varful decorator de metal si cu putin colorant albastru,lichid am avut eu se fac niste linii pe punga pe interior,ca sa iasa in degrade, apoi se pune crema de unt in punga se decoreaza dupa bunul plac,eu am folosit si decoratiuni facut dein pasta de zahar am taiat forme de cristale de gheata

Commenti

  1. Чудесни постни мъфини и прекрасно аранжирани:)Поздравления:)))!

    RispondiElimina
  2. Ce super arata glazura in degrade :) Sunt sigura ca si prajitura a fost excelenta :) Felicitari!

    RispondiElimina
  3. Arata mai mult decat minunat!
    Te asteapta un premiu la mine pe blog!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)