Pizza cu paprika,oregano si busuioc (la tigaie)



Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Teo's Kitchen   si   Afaf
Ingrediente aluat-450gr faina,225 gr apa calduta,7 gr drojdie uscata,1 lingurita sare,2 linguri ulei,1 lingurita zahar
Pentru sosul de rosii- un pahar suc de rosii,o lingurita de zahar,un praf de sare,un praf de paprika,un pic de oregano,2 lingurite ulei de masline
Modul de preparare-se framanta un aluat cu aceste ingrediente(se pune drojdia cu zaharul si apa calduta ca sa se inmoaie drojdia ,apoi se adauga peste faina,sare si ulei ),se lasa sa dospeasca 2 ore la un loc cald si ferit de curent,apoi se imparte in cinci bucati,se intind cinci forme de pizza ,cu mana fara sucitor,e mai rustic,intre timp se pune o tigaie cu fund gros,la foc mic sa se incinga,se pune aluatul deja intins si se acopera cu capacul,cand incepe sa se formeze bolicinele de aer,circa 4-5 minute se intoarce pe partea cealalta,se adauga ingredientele-sosul de rosii pregatit anterior,salam,mozzarella, fiecare cum doreste,se pune iarasi capacul si se mai lasa pana se topeste branza,cand e gata se adauga busuioc proaspat si origano,se serveste calda cu un pahar de bere rece.
De cand am descoperit pizza asta foarte rapida si buna la laura.a mereu o pregatesc asa,e foarte foarte buna.

1 commento:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails