Flori de toamna cu crema de nuci















Particip cu aceasta reteta la "Concurs cu arome de toamna"  Pastai de Vanilie organizat pe blogul lui vio-Caietul cu retete
Ingrediente aluat 800 gr faina,un praf sare,160 gr zahar,2 cani lapte(eu am pus de soia caci le-am facut de post),200gr margarina,30 gr drojdie proaspata,esenta de vanilie sau seminte din batonul de vanilie,coaja rasa de la o lamaie,sofran pentru culoare,caci nu am pus oua
Ingrediente crema-nuci macinate,zahar dupa gustul fiecaruia,esenta de vanilie,un strop de lapte cat sa se amestece nuca cu zaharul si sa rezulte o crema groasa
Zahar vanilat pentru pudrat .
Modul de preparare-se pune drojdia cu lapte caldut si 2 linguri zahar si se lasa circa 10 minute,separat se pune faina,sarea,zaharul ramas,coaja de lamaie si margarina la temperatura camerei intr-un castronel,dupa cele 10 minute se adauga in laptele cu drojdie esenta de vanilie,sofranul ,se adauga peste faina si se face un aluat potrivit de tare,se mai adauga faina daca e nevoie,se acopera cu un servet si se lasa la loc cald sa dospeasca timp de 1 ora,dupa o ora se intinde o foaie groasa circa 1cm grosime ,se taie patratele,eu le-am taiat cu latura 8 pe 8 cm sau mai mari un pic 10 pe 10 cm si se taie apoi ca in foto la colturi ,se pune in mijloc o lingurita de crema de nuci ,dupa ce se formeaza floarea se apasa cu degetul in  mijocul florii pentru a o fixa,se pun pe un servet presarat cu faina si se lasa la dospit inca 1 ora,dupa o ora se ung cu lapte si miere,se coc la foc moderat pana devin rumenioare,se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Cu acesta reteta particip la concursul organizat de Pastai de vanilie pe blogul Caietul cu retete

12 commenti:

  1. Daca e vorba de nuca , spun prezent . Tare fain arata florile tale.

    RispondiElimina
  2. wuau mas que bonito adorei o passa a passo parabens bjs bfs

    RispondiElimina
  3. Delicioase...cu asa o umplutura!
    baci..weekend placut!

    RispondiElimina
  4. Ingenios modul de a realiza florile de toamna! Foarte frumoase ti-au iesit! :)

    RispondiElimina
  5. si pe mine m-a fascinat stilul acesta de taietura. mai ales ca poti crea adevarate bijuterii dulci!

    RispondiElimina
  6. Hola guapa tu

    Una magnifica recepta, amb el teu permís naota la la formula, humm, que bo

    Que tinguis molta sort en el concurs, avui, demá i sempre

    mil petonets Susanna

    RispondiElimina
  7. Cat sunt de frumoase!!! Trebuie sa le fac si eu, imi plac maxim! puup

    RispondiElimina
  8. Ce bine arata! O sa fac si eu:-)

    RispondiElimina
  9. Foarte frumoase!!! ...dar daca vrem sa punem oua? Cite oua?

    RispondiElimina
  10. anonimdaca vrei sa pui oua poti adauga 2 oua dar maresti si cantitatea de faina,scuze ca iti raspund asa tarziu

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails