Passa ai contenuti principali

Tort mixt-frisca si ciocolata





Pofta de dulce....am zis decat sa fac o prajitura mai bine fac un tort fara o ocazie speciala,asa pentru familia mea,ajutor am avut Teo si Bianca care vor sa invete sa faca dulciuri....

Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei,un praf sare,esenta vanilie
                  crema 400 ml frisca lichida,4 linguri miere,4 linguri lapte,8 gr gelatina,bucatele de ciocolata
                 glazura 210gr ciocolata amaruie,165 ml frisca lichida,25 gr miere,42 gr unt moale

Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat spuma albusurile cu un praf de sare,si se aduga 2 linguri de zahar,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa,se adauga apoi peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer,uleiul si esenta de vanilie,se coace intr-o forma rotunda la foc moderat,se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei.
Crema se bate frisca se adauga mierea laptele si apoi gelatina( in prealabil inmiuata in apa rece si apoi la microunde sau pa aburi,) se adauga apoi bucatele de ciocolata.
Glazura se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida,mierea si untul.
Se insiropeaza blatul cu un sirop( eu am facut un sirop din apa,zahar,esenta de vanilie) si se aseaza primul blat in forma in care s-a copt blatul,tapetata cu folie alimentara,se pune crema,blat ,crema blat si se da la rece,pana se intareste crema,eu l-am last peste noapte,apoi se orneaza cu frisca si glazura de ciocolata.

Commenti

  1. Delicios cu frisca si ciocolata...mmmmm..apoi tu esti specialista in torturi!
    baci

    RispondiElimina
  2. categoric, astazi este ziua torturilor superbe!

    RispondiElimina
  3. Cat de bine arata!!!... EU nu am avut curajul sa incerc niciodata modelul acesta de ornat!... Nu am avut curaj!... Nu cred ca imi iese!

    RispondiElimina
  4. Ce frumos si gustos...mmm...un deliciu !

    RispondiElimina
  5. multumesc tuturor,,va doresc o zi buna
    felis incearca si nu ai sa regreti e usor si de efect

    RispondiElimina
  6. Foarte aratos tortul!!!Felicitari!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.