Passa ai contenuti principali

Prajitura bunicii



Va amintiti de prajiturica bunicii cu gem si aluat ras deasupra??? Ei eu am avut pofta de dulcele asta sa-mi amintesc de copilarie si am trecut la treaba...
Ingrediente-200 gr unt,un praf sare,3 linguri zahar,esenta vanilie,1 ceasca de lapte,o lingura otet ,o lingurita rasa de praf de copt sau bicarbonat si faina cat cuprinde sa iasa un aluat mai tare
Se framanta un aluat din aceste ingrediente si se lasa la rece circa jumatate de ora,apoi se intinde o foaie de circa 1 cm grosime se pune gem deasupra si se rade aluat peste gem cu razatoarea mare,se coace la foc moderat,daca vreti puteti adauga si nuca macinata. 

Commenti

  1. Wow!!! quelle merveille, sa doit être une délice!

    Bisous

    RispondiElimina
  2. Bagam mana in foc pentru reteta. Am incercat-o si noi:) Superb. Felicitari!!

    RispondiElimina
  3. Am incercat reteta si cred ca este bestiala. Te pup!
    http://gandesteinteligent.blogspot.ro/2012/09/cum-sa-ti-imbunatatesti-relatia.html

    RispondiElimina
  4. super!am ras toata tava. am pus migdale zdrobite deasupra. am vazut-o pe RC ieri si mi-ai facut pofta . :-) black_sweet_crush :-*.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.