Gogosi "babane" (de post)

Ingrediente-15 gr drojdie proaspata,400gr faina (sau un pic mai mult,depinde de faina),un praf sare,80gr zahar,coaja rasa de la o lamaie,vanilie,lapte de soia o cana,margarina 100 gr.
Modul de preparare-se pune drojdia cu o lingurita de zahar si un pic de lapte la dizolvat,separat se pun toate ingredientele uscate cu margarina intr-un castronel,peste se adauga drojdia dizolvata si cate putin lapte pana se incorporeaza tot,daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina,se pune aluatul intr-o punga si se lasa la crescut 2 ore,dupa doua ore se intinde o foaie din aluat de 1 cm grosime si se taie cu ajutorul unui pahar sau forma rotunda cercuri cu diametrul de 6-7 cm,se pun pe un prosop curat presarat cu faina ,se acoprera cu alt prosop si se lasa la dospit inca o ora,dupa o ora se prajesc in ulei la foc moderat,se pudreaza cu zahar si se pot si umple cu gem sau nutela

4 commenti:

  1. Ce bine arata! Si sunt si de post. Cu siguranta le fac si eu saptamana viitoare cand ajung la ai mei. Weekend frumos.

    RispondiElimina
  2. Ce pufosenii ai facut!!!Yummy, ce bine arata!Pupici!

    RispondiElimina
  3. O doamne , ce frumuseti babane ai aici...

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails