Cozonac de post



Ingrediente-1 kg faina,40-50 gr drojdie proaspata,9 linguri zahar,circa 100gr margarina,4-5 linguri ulei floarea soarelui,lapte soia am pus circa 2 cani(400-500 ml)depinde si de faina,coaja de la o lamaie rasa,vanilie,esenta rom,o lingurita rasa sare
Umplutura nuci macinate amestecate cu cacao ,esenta rom ,zahar,si un pic de lapte soia ca sa devina mai lichida,toate le-am pus din ochi si dupa gustul meu.(pentru a inlocui culoarea galbena a galbenusurilor de ou am adaugat un plic de sofran).
Modul de preparare-nu i-am dat prea multa atentie-am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar,am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult ,5 minute,am lasat mai moale aluatul,se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent,se fac cozonacii si ce-i mai important,am vazut eu,sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora,se coc la foc mderat,proba cu scobitoarea,deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia( nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai crec bine,se ung cand sant aproape gata)

2 commenti:

  1. Mmmm,a venit mirosul pana la mine;ce pofta mi-ai facut!!!
    pup si o saptamana usoara!!

    RispondiElimina
  2. Doamne cum arata si asta, si gogosile.Bestiale.Retin retetele pentru cand imi iau inima-n dinti.
    Te pup cu drag.

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails