Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa



Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!!

Cu aceasta reteta particip la concurs pe http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!!






Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos
Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste samburii cu alcool,se agita bine si se pastreaza la loc intunecos circa o saptamana,in fiecare zi se agita un pic sticla,dupa acest timp se filtreaza lichiorul si este gata de servit cu cuburi de gheata.

4 commenti:

  1. Eu am ceva tuica tare..buna..facuta in casa de rude ...si in iarna asta nu prea am baut din ea ..cum ne place fiarta cu zahar si piper. . Parca ma bate gandul sa fac o parte din ea putin amaretto.
    bacioni

    RispondiElimina
  2. Minunat,il voi incerca si eu;dar daca tot stai in Italia,Crema de limoncello ai facut??daca nu,cauta la mine pe blog;am reteta de la fata mea care sta la Roma;este super,super delicios!!!
    si apropo,sa nu-ti treaca prin cap ca atunci cand mai vii in tara sa nu ne intalnim(doar cat treci strada la Spitalul Judetean
    Pup,o zi minunata si spor la bucatarit!!

    RispondiElimina
  3. "se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar" Cand se adauga siropul? Se lasa 3 ore in total? Sau cum?

    RispondiElimina
  4. eu vad ca am scris cat se tine,nu ai citit tot,"""""dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste samburii cu alcool,se agita bine si se pastreaza la loc intunecos circa o saptamana,in fiecare zi se agita un pic sticla,dupa acest timp se filtreaza lichiorul si este gata de servit cu cuburi de gheata."""

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails