Aperitiv cu mousse de ton si branza








Ingrediente blat 4 oua,4 linguri ulei,2 linguri iaurt,un praf sare,4 linguri faina,2 lingurite praf de copt,8 linguri branza rasa
Ingrediente mouse-200ml frisca fara zahar,100 gr ricotta sau branza de vaci,sare,200 gr ton la conserva
Modul de preparare-se face un blat din ingredientele respective astfel-se amesteca toate mai putin albusurile,albusurile se bat spuma si se adauga la urma amestecand lejer,se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi in tavi de cozonac,eu cand s-au racit le-am taiat in doua pe lungime
Crema -se bate frisca,se amesteca separat jumatate din cantitatea de ricotta cu tonul  mixat iar cealalta jumatate se amesteca cu spanac sau rucola mixata,in ambele compozitii se adauga cate jumatate din cantitatea de frisca,se sareaza dupa gust.In crema de ton eu am adaugat bucatele de ardei gras rosu.
Se pune uin tava in care s-a copt blatul folie alimentara primul blat,crema de ton,blat crema cu spanac sau rucola ,blat.....
Se da la rece si se orneaza dupa cum va place.

5 commenti:

  1. Foarte frumos si aspectuos. Imi place mult, pup!

    RispondiElimina
  2. Arata super bine, si eu vreau sa incerc reteta asta, e de vis! Pupici

    RispondiElimina
  3. Cu asa aperitive sa tot fi rasfatat :)
    Arata super si gustul sigur este formidabil, pupici !

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails