Passa ai contenuti principali

Torta Paradiso cu aroma de cirese

Ingrediente
                       -blat-150 gr faina,150 gr amidon de porumb sau faina de cartofi(fecola di patate),300gr zahar,75 ml lapte,75 ml ulei,4oua,coaja rasa de la o lamaie,un praf sare,un pachet praf de copt(16 gr),esenta vanilie

                     -crema de cirese-2 foi de gelatina,200ml frisca,jumatate de borcan de gem de cirese,(reteta asta de crema o am de la  pupi,si e nemaipomenit de usor de facut si buna)

Modul de preparare-blat -se mixeaza galbenusurile cu doua treimi din zahar  si 4 linguri apa fierbinte,pana devine o spuma albicioasa ,se adauga apoi coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu praful de copt si amidonul de porumb si se cern impreuna si se adauga peste galbenusuri alternand cu laptele si uleiul,separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul ramas,se amesteca apoi cu compozitia cu galbenusuri,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia,se coace la 180 grade pentru circa 35-40 minute,se lasa sa se raceasca si se taie cu grija in trei parti.
Crema-se pune gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,sau la microunde,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se mixeaza,se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca
Montam prajitura-blat ,crema,blat crema, blat si pe ultimul blat eu am pus ciocolata topita cu frisca lichida ,cantitati egale,se topesc pe foc fara sa fiarba si pe toarna peste prajitura,decorarea cum va place,cirese trecute prin ciocolata....

Commenti

  1. Vaaaaiiii cum arataaaa.....!!!!!....:((..Cea din poza este portia mea???

    RispondiElimina
  2. Tout simplement magnifique une vrai délice tu devrais ouvrir une pâtisserie!

    Bisous

    RispondiElimina
  3. ficou mt bonito gostei mt adoro cerejas bjs

    RispondiElimina
  4. foarte frumoasa,super prezentare si e si foarte gustoasa,trebue sa fac si eu,e racoritoare buna la caldura asta

    RispondiElimina
  5. Die Torte sieht einfach fabelhaft aus!!!!! Wirklich gut gemacht!!!!:-))))

    RispondiElimina
  6. Arata minunat, felicitari pentru retetele frumoase de aici. Te invit si la mine pe blog cand ai timp de o vizita. Pupici!

    RispondiElimina
  7. Buna ziua. Imi face o deosebita placere sa citesc blogul dumneavoastra si sa vad ce mai este nou in blogosfera culinara. Mi-ar face deasemenea placere daca ati dori sa facem un schimb de link. Blogul meu este www.retete-sanatoase.ro .Astept cu drag un e-mail de la dvs, pozitiv sau negativ.

    Cu stima,
    Anda Marinescu.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.