Passa ai contenuti principali

Tort bust 2

Ingrediente
Blat 10 oua,10 linguri zahar,10 linguri faina,un praf sare,5 linguri ulei
Crema ganache 300 gr ciocolata,300 ml frisca lichida,vanilie
Crema de frisca 400 gr frisca lichida ,4 linguri lapte,4 linguri miere de albine,10 gr gelatina
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga 3 linguri de zahar din cele 10 linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma apoi se adauga peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer de sus in jos,la sfarsit uleiul,se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc moderat si se pastreaza doua portii mici pentru a le coace in doua castronele.
Crema ganache se amesteca ciocolata cu frisca si se topeste la microunde sau pe foc fara sa fiarba,se lasa la racit in frigider,apoi se mixeza pana devine o crema si se adauga esenta rom.
Crema de frisca-se bate frisca,se pune la moi gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi sa se topeasca,in frisca deja batuta se adauga mierea laptele , gelatina,vanilia.
Blatul rece se taie in trei,se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,coaja de lamaie si vanilie,se pune blatul unu in tava in care a fost copt ,tapetata cu folie alimentara,se pune crema ganache,blatul doi,crema de frisca si blatul trei,se pune la rece sa se intareasca cremele,circa 2 ore,apoi de decupeaza forma bustului,l-am imbracat cu pasta de zahar.

Commenti

  1. Wuow une vrai oeuvre d'art, c'est magnifique et super beaux, félicitations, tu as des mains superbes!

    Bisous

    RispondiElimina
  2. Bonita que te ha quedado la tarta

    RispondiElimina
  3. multumesc pentru aprecieri!

    RispondiElimina
  4. este foarteeeeeeeee frumos,felicitari.

    RispondiElimina
  5. Ciao,sono del blog "Ricette di Mondo http://ricettedimundo.blogspot.it/
    mi sono aggiunto ai tuoi lettori fissi perchè il tuo blog è molto interessante e quindi voglio continuare a seguirti...
    Vieni a visitare anche me se ti fa piacere e lascia un commento o iscriviti ai miei lettori fissi per sapere che sei passato...
    Ciao e a presto

    RispondiElimina
  6. Bine te-am gasit Yaya ! Imi place blogul si ceea ce prepari :)
    Pupici :*

    RispondiElimina
  7. ficou super bonito adorei esta 5* muito bonito mesmo bjs

    RispondiElimina
  8. Superb bustul, superb tortul!!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)