Tort bust 2

Ingrediente
Blat 10 oua,10 linguri zahar,10 linguri faina,un praf sare,5 linguri ulei
Crema ganache 300 gr ciocolata,300 ml frisca lichida,vanilie
Crema de frisca 400 gr frisca lichida ,4 linguri lapte,4 linguri miere de albine,10 gr gelatina
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga 3 linguri de zahar din cele 10 linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma apoi se adauga peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer de sus in jos,la sfarsit uleiul,se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc moderat si se pastreaza doua portii mici pentru a le coace in doua castronele.
Crema ganache se amesteca ciocolata cu frisca si se topeste la microunde sau pe foc fara sa fiarba,se lasa la racit in frigider,apoi se mixeza pana devine o crema si se adauga esenta rom.
Crema de frisca-se bate frisca,se pune la moi gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi sa se topeasca,in frisca deja batuta se adauga mierea laptele , gelatina,vanilia.
Blatul rece se taie in trei,se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,coaja de lamaie si vanilie,se pune blatul unu in tava in care a fost copt ,tapetata cu folie alimentara,se pune crema ganache,blatul doi,crema de frisca si blatul trei,se pune la rece sa se intareasca cremele,circa 2 ore,apoi de decupeaza forma bustului,l-am imbracat cu pasta de zahar.

8 commenti:

  1. Wuow une vrai oeuvre d'art, c'est magnifique et super beaux, félicitations, tu as des mains superbes!

    Bisous

    RispondiElimina
  2. Bonita que te ha quedado la tarta

    RispondiElimina
  3. multumesc pentru aprecieri!

    RispondiElimina
  4. este foarteeeeeeeee frumos,felicitari.

    RispondiElimina
  5. Ciao,sono del blog "Ricette di Mondo http://ricettedimundo.blogspot.it/
    mi sono aggiunto ai tuoi lettori fissi perchè il tuo blog è molto interessante e quindi voglio continuare a seguirti...
    Vieni a visitare anche me se ti fa piacere e lascia un commento o iscriviti ai miei lettori fissi per sapere che sei passato...
    Ciao e a presto

    RispondiElimina
  6. Bine te-am gasit Yaya ! Imi place blogul si ceea ce prepari :)
    Pupici :*

    RispondiElimina
  7. ficou super bonito adorei esta 5* muito bonito mesmo bjs

    RispondiElimina
  8. Superb bustul, superb tortul!!!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails