Passa ai contenuti principali

Prajitura cu crema ganache si ciocolata


Ingrediente-blat-6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,un praf sare,vanilie si coaja de lamaie,6 linguri faina,3 linguri ulei
                     crema ganache-250 gr ciocolata,250 ml frisca lichida,esenta rom,bucatele de ciocolata pentru pus in crema
Modul de preparare-se separa ouale,albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma,si se aduauga 2 lingurite zahar din cele 4 ,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas,si cu aromele,se amesteca galbenusurile cu albusurile si apoi se adauga uleiul si treptat faina amestecand lejer de sus in jos,se imparte in doua compozitia,o parte se coloreaza cu cacao,se coc doua foi.Crema se pune intr-o cratita ciocolata cu frisca lichida si se topeste,nu se fierbe,se lasa apoi la frigider pana se raceste ,se mixeaza apoi  cu mixerul si se adauga esenta de rom si ciocolata bucatele,se pune crema pe primul blat si apoi cel de-al doilea blat,deasupra eu am pus ciocolata topita in care am adaugat un pic de frisca lichida si la sfarsit am presarat nuca macinata.

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.