Cozonac si iepurasi de Pasti

Ingrediente-2 oua si un galbenus pentru uns,160 ml lapte,20 gr drojdie,80 gr unt,130 gr zahar,un plic sofran,un praf de sare,circa 600 gr faina,stafide pentru ochisori.

Modul de preparare,-se incalzeste laptele in care s-a pus sofranul si apoi drojdia,se face un aluat din toate ingredientele( eu am batut ouale cu zaharul pana a devenit spuma si apoi am adaugat celelalte ingrediente) , se lasa sa creasca la loc cald,apoi se fac formele de iepurasi,se intinde un sul lung circa 30 40 cm subtire se incolaceste ca un melc,apoi se pune o biluta ca,coada si capul un triunghi taiat la mijloc pentru urechi,se lasa la cald circa 15 20 minute apoi se ungre cu galbenus de ou si se coc la foc moderat.Cozonacul l-am umplut cu rahat si cacao.

6 commenti:

  1. Ce reusiti sunt iepurasii...brava come sempre!
    bacioni

    RispondiElimina
  2. Très joli et sans doute bien delicieuse, bravo

    RispondiElimina
  3. Super dragalasi iepurasii!!!!Felicitari:X

    RispondiElimina
  4. Wow cat de bine poate sa arete :) felicitari, cred ca ai nevoie de ceva rabdare pentru a face una cate una din acei iepurasi.

    RispondiElimina
  5. Foarte dragalasi iepurasii!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails