Passa ai contenuti principali

Cozonac si iepurasi de Pasti

Ingrediente-2 oua si un galbenus pentru uns,160 ml lapte,20 gr drojdie,80 gr unt,130 gr zahar,un plic sofran,un praf de sare,circa 600 gr faina,stafide pentru ochisori.

Modul de preparare,-se incalzeste laptele in care s-a pus sofranul si apoi drojdia,se face un aluat din toate ingredientele( eu am batut ouale cu zaharul pana a devenit spuma si apoi am adaugat celelalte ingrediente) , se lasa sa creasca la loc cald,apoi se fac formele de iepurasi,se intinde un sul lung circa 30 40 cm subtire se incolaceste ca un melc,apoi se pune o biluta ca,coada si capul un triunghi taiat la mijloc pentru urechi,se lasa la cald circa 15 20 minute apoi se ungre cu galbenus de ou si se coc la foc moderat.Cozonacul l-am umplut cu rahat si cacao.

Commenti

  1. Ce reusiti sunt iepurasii...brava come sempre!
    bacioni

    RispondiElimina
  2. Très joli et sans doute bien delicieuse, bravo

    RispondiElimina
  3. Super dragalasi iepurasii!!!!Felicitari:X

    RispondiElimina
  4. Wow cat de bine poate sa arete :) felicitari, cred ca ai nevoie de ceva rabdare pentru a face una cate una din acei iepurasi.

    RispondiElimina
  5. Foarte dragalasi iepurasii!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)