Passa ai contenuti principali

Cozonac cu mac ( de post)

Leila ,mi-ai facut o pofta de cozonac cu mac ca nu am rezistat pana la Pasti si am si executat doi,foarte buni,mai repet reteta ,nu de post ,si la Pasti,am folosit aceeasi reteta de la cozonacei de post,doar ca am folosit lapte de orez ,nu de soia.
Ingrediente-
Ingrediente-1 kg faina,40-50 gr drojdie proaspata,9 linguri zahar,circa 100gr margarina,4-5 linguri ulei floarea soarelui,lapte soia sau de orez, am pus circa 2 cani(400-500 ml)depinde si de faina,coaja de la o lamaie rasa,vanilie,esenta rom,o lingurita rasa sare
Umplutura circa 150 gr mac macinat,4-5 linguri zahar sau dupa gust,lapte cat sa acopere macul.Se pune macul intr-o craticioara se pune zaharulsi apoi lapte de soia sau orez cat sa acoprere macul,se lasa sa fiarba circa 15 minute pana se ingroasa,se lasa apoi la racit.

Modul de preparare-am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar,am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult ,5-10 minute,am lasat mai moale aluatul,se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent,se fac cozonacii si ce-i mai important,am vazut eu,sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora,se coc la foc moderat,proba cu scobitoarea,deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia( nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai cresc bine,se ung cand sant aproape gata).

Commenti

  1. Une brioche bien à mon goût et très bien presenter, bravo!

    RispondiElimina
  2. hummm esta super fofinho adorei o interior ele esta 5* bjs

    RispondiElimina
  3. Artistic, ce mai...!!!Un cozonac adevarat:)!Pupici

    RispondiElimina
  4. Rica la torta, me llevo un trocito que me ha entrado un apetito.
    Besitos

    RispondiElimina
  5. cat de bin e arata nici nu zici ca e de post

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.