Passa ai contenuti principali

Clatite cu "scufita alba"

Ne pregatim pentru  zile calde ce vor veni cu deserturi racoritoare,o combinatie de arome intre caramelul cu aroma de vanilie,unt si scortisoara din clatite.






Ingrediente-clatite-150 gr faina alba,350 ml lapte,50 ml apa minerala,sau sifon,2 oua,un praf de sare,o lingurita scortisoara.
Modul de preparare-se amesteca toate aceste ingrediente si se lasa la rece jumatate de ora sa se dezvolte aroma de scortisoara,se fac apoi clatitele intr-o cratita unsa cu unt.
Pentru umplutura-1 mar mare aromat sau 2 mai mici,200 gr zahar,esenta de vanilie,80 gr unt.Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara cu fund gros ca sa nu se arda la foc mic,se curata marul de coaja si se taie cubulete,cand zaharul s-a caramelizat,prinde o culoare frumoasa cafenie,nu ars tare ca devine amar,se aduga untul si se mai lasa la foc mic sa se topeasca si sa devina un caramel mai dens,se aduga apoi merele ,dupa 1-2 minute se ia de  pe foc si se lasa la racit.
Pentru decor am folosit sos de ciocolata si inghetata de vanilie.
Pe farfurioara se pune o clatita ,doua trei linguri mere caramelizate,alta clatita si deasupra se pune un clop de inghetata,se decoreaza cu sos de ciocolata si si un pic de sos caramelizat de la mere.

Commenti

  1. Vorrei mangiarlo ora!!buona serata...ciao

    RispondiElimina
  2. Frumoasa prezentarea!!Acum ma duc sa fac cateva clatite , prea mi-ai facut pofta!

    RispondiElimina
  3. humm mas que maravilha ja comia um adorei esse chocolate ele fica super bem adorei bjs

    RispondiElimina
  4. Imi place la.......maxim:X!!!!!Pupici

    RispondiElimina
  5. Ce bine arata... frumoasa prezentarea. Pup!

    RispondiElimina
  6. ce imbietor! mi-ai facut pofta cu reteta asta!

    RispondiElimina
  7. Buna ziua, sunteti interesati de un schimb de link-uri?
    Dvs. imi adaugati link inspre http://www.kono.ro/jocuri-de-gatit/ cu titlul jocuri de gatit, iar eu va voi adauga link pe http://cattasblog.blogspot.com .

    Astept un raspuns din partea dvs,
    Multumesc !

    RispondiElimina
  8. Suntem de acord, ne-ati facut o pofta.

    RispondiElimina
  9. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com

    RispondiElimina
  10. Mmmm, cum poate sa arate! Excelent!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)