Passa ai contenuti principali

Triunghiuri foetaj





Prajiturele simplu de facut si foarte iubite la mine in familie
Ingrediente-2 pachete foi foetaj,gem de prune sau la alegere,zahar pudra vanilat
Modul de preparare-se intinde foaia se taie patrate,se pune la mijlocul patratelor cate o nuca de gem se ung pe margini cu putina apa sau lapte cu ajutorul unei pensule se inchid in forma de triunghi,se pum in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mare,cuptorul trebuie sa fie incins inainte de a le baga,se pudreaza cu zahar pudra si se servesc pana cand nu mai ramane niciuna.

Commenti

  1. Miculinul meu ar manca de astea in nestire.
    Super bune si apetisante ti-au iesit.

    RispondiElimina
  2. Cred ca nu mai ramane nici una la cat de bine arata!Imi plac!Pupici!

    RispondiElimina
  3. Delicioase! La multi ani Biancai si multa fericire alaturi de ea.

    RispondiElimina
  4. multumesc mult,o seara a indragostitilor placuta

    RispondiElimina
  5. Cel mai bun si rapid dulce! Si la noi in casa...tot ce-i facut cu foetaj (dulce sau sarat)...dispare rapid!
    bacioni

    RispondiElimina
  6. Que bocados mas crujientes.Enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  7. nico,modna50 e quesemaquemao-grazie!!!!!!

    RispondiElimina
  8. Oare cine nu le indrageste?!!!!!!Like:X.Pupici

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.