Passa ai contenuti principali

Tort "Barbapapa"-Teodor 4 ani (cu crema ganache si crema de frisca)

Azi se implinesc 4 ani de cand familia noastra a primit un alt dar de la Dumnezeu ,al patrulea membru al familiei,TEODOR,La multi ani puiut drag si scump,te pupa dulce si iti ureaza sanatate multa si o viata plina de noroc-Bianca surioara ta,mami si tati.Comanda tortului de ziua lui a facut-o chiar Teodor-mi-a zis sa-i fac un tort cu personajele din unul din desenele lui preferate-Barbapapa,am incercat cat am putut sa fac un tort care sa-l faca fericit,si chiar a fost incantat,a fost un tort cu multe culori.
DSC04251
DSC04304
DSC04249
DSC04257
DSC04305
DSC04263
DSC04238Ingrediente
Blat-5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina,un praf sare,2 linguri ulei,arome-se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu un praf de sare,cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mai bat inca un pic,separat se mixeaza bine galbanusurile cu zaharul ramas,se adauga peste albusuri  ,se adauga apoi faina putin cate putin,amestecand lejer de jus in jos ca sa nuse lase albusurile,se adauga si uleiul,aromele si se coace la foc moderat,cand e rece se taie in trei.
Crema ganache-300gr ciocolata pentru prajituri,300 frisca lichida,esenta rom-se pune ciocolata rupta bucati cu frisca intr-o craticioara pe foc mic si se lasa pana se topeste ciocolata,atentie nu trebuie sa fiarba,se pune la rece iar cand s-a racit se adauga esenta de rom si se mixeaza cu mixerul cateva minute.
Crema de frisca cu miere-400ml frisca lichida,4 limguri miere de salcam,4 linguri lapte,4 foi gelatina(8 gr)-se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece,se bate frisca se adauga mierea de albine si laptele si la sfarsit se adauga gelatina dizolvata la microunde sau pe aburi.
Se face un sirop din zahar,coaja de lamaie,esenta de vanilie cu care se insiropeaza blatul,eu l-am ormat cu pasta de zahar.

Commenti

  1. La multi ani sanatosi si fericiti! Sa crestet mari si voinic!! Tortul este superbb! Pupicei!

    RispondiElimina
  2. Felicitari pt un tort atat de vesel si reusit ca arome, aspect. La Multi Ani! cu multa sanatate si sa va aduca numai bucurii. Spor in toate si pupici multi.

    RispondiElimina
  3. LA MULTI ANI!!! Felicitari Yaya pentru pentru frumoasa familie pe care o ai si nu in ultimul rand pentru minunea aceasta de tort!!! Am spus de cand te stiu ca ies minuni din mana ta dar acest tort mi-a mers la suflet! Este un vis implinit pentru orice copil!

    RispondiElimina
  4. multumesc tuturor ,vadoresc ca bucuria pe care o am eu astazi sa o aveti si voi mereu,va pup

    RispondiElimina
  5. La multi ani, puiului tau!!!!Sa va bucurati de amandoi copii, in fiecare secunda a vietii:X. Iar tortul, ce pot sa zic, nota 10* (e putin), e o minunatie:X Pupici:x

    RispondiElimina
  6. La multi ani lui Teodor! Sa creasca mare si sa va bucurati de el. Pup!

    RispondiElimina
  7. Splendid!!! Cu dragoste de mami! Sa iti traiasca sa iti aduca numai bucurii!

    RispondiElimina
  8. Intra te rog in bucataria mea si vei gasi un premiu pe care ti-l ofer cu mare drag.

    RispondiElimina
  9. La multi ani lui Tudor!!!
    Sa creasca mare si sanatos.Tortul arata super,de nota 10 si exterior si interior,pupici!

    RispondiElimina
  10. multumesc frumos tuturor si va doresc o zi minunata plina de surprize placute

    RispondiElimina
  11. Esplendida la tarta de cumpleaños, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.