Passa ai contenuti principali

Tort cu ciocolata reciclata,de la Mosu'

DSC04215
DSC04166
DSC04185
DSC04207
s
DSC04164
Cum pentru revelion am facut doua blaturi,unul l-am congelat acum i-a venit randul sa-l execut,ciocolata de la Mos Craciun aveam destula am trecut la facut un dulce,am ales un tort in loc de prajiturica,un tort cu crema ganache alba si crema cu frisca in care am adaugat un gem frulat din mure
Reteta blatului am scris-o la Tort 2012
Crema ganache alba 200gr ciocolata alba ,200 ml frisca lichida-se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa(pe baie de aburi) pe foc,se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit,nu trebuie sa fiarba,cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine,2-3 ore,dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute,se aduga esenta de vanilie.
Crema de frisca cu gem de  mure-200 ml frisca lichida,2 foi gelatina(4 gr),4-5 linguri gem de mure sau alt tip care va place-se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece,2-3 linguri,dupa 10 minute se pune la microunde sau pe abur sa se inmoaie,se bate frisca se adauga gemul si gelatina.
Pentru ornat tortul am folosit ciocolata ramasa de la craciun,am topit-o la microunde,am taiat o fasie lunga cat circumferinta tortului din folie de plastic ,cea care se foloseste pentru impachetat sticle,pentru protectie,cea cu bule de aer,am pus pe ea un strat de ciocolata,am mai lasat asa pana s-a mai intarit un pic,circa 10-15 minute si poi am lipit-o pe tort,inainte am imbracat tortul in frisca,se baga la frigider,cand ciocolata s-a intarit se desface usor folia de plastic,deasupra tortului am topit ciocolata alba si maro ,am pus pe o folie de plastic normala,fara bule un strat de ciocolata,se da la rece,se taie in formele dorite cand inca nu e bine racita,intarita.

Commenti

  1. Felicitari!!!!E minunat ...elegant si deosebit!!!
    Te pup si o zi placuta!!!

    RispondiElimina
  2. super idee...nimic nu se pierde, totul se transforma:)

    RispondiElimina
  3. va multumesc tuturor si va doresc o zi excelenta

    RispondiElimina
  4. Este superb ornat iar la gust cu siguranta delicios. Complimente!
    bacioni !

    RispondiElimina
  5. Deosebit tortul! Mi-a placut mult cum ai ornat tortul.Pupici:x

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.