Passa ai contenuti principali

Tort cu ciocolata reciclata,de la Mosu'

DSC04215
DSC04166
DSC04185
DSC04207
s
DSC04164
Cum pentru revelion am facut doua blaturi,unul l-am congelat acum i-a venit randul sa-l execut,ciocolata de la Mos Craciun aveam destula am trecut la facut un dulce,am ales un tort in loc de prajiturica,un tort cu crema ganache alba si crema cu frisca in care am adaugat un gem frulat din mure
Reteta blatului am scris-o la Tort 2012
Crema ganache alba 200gr ciocolata alba ,200 ml frisca lichida-se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa(pe baie de aburi) pe foc,se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit,nu trebuie sa fiarba,cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine,2-3 ore,dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute,se aduga esenta de vanilie.
Crema de frisca cu gem de  mure-200 ml frisca lichida,2 foi gelatina(4 gr),4-5 linguri gem de mure sau alt tip care va place-se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece,2-3 linguri,dupa 10 minute se pune la microunde sau pe abur sa se inmoaie,se bate frisca se adauga gemul si gelatina.
Pentru ornat tortul am folosit ciocolata ramasa de la craciun,am topit-o la microunde,am taiat o fasie lunga cat circumferinta tortului din folie de plastic ,cea care se foloseste pentru impachetat sticle,pentru protectie,cea cu bule de aer,am pus pe ea un strat de ciocolata,am mai lasat asa pana s-a mai intarit un pic,circa 10-15 minute si poi am lipit-o pe tort,inainte am imbracat tortul in frisca,se baga la frigider,cand ciocolata s-a intarit se desface usor folia de plastic,deasupra tortului am topit ciocolata alba si maro ,am pus pe o folie de plastic normala,fara bule un strat de ciocolata,se da la rece,se taie in formele dorite cand inca nu e bine racita,intarita.

Commenti

  1. Felicitari!!!!E minunat ...elegant si deosebit!!!
    Te pup si o zi placuta!!!

    RispondiElimina
  2. super idee...nimic nu se pierde, totul se transforma:)

    RispondiElimina
  3. va multumesc tuturor si va doresc o zi excelenta

    RispondiElimina
  4. Este superb ornat iar la gust cu siguranta delicios. Complimente!
    bacioni !

    RispondiElimina
  5. Deosebit tortul! Mi-a placut mult cum ai ornat tortul.Pupici:x

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.