Passa ai contenuti principali

"Amandina" aperitiv

ww
wAcest aperitiv l-am ochit la Sara si Miki,pe un blog drag mie(culoriledinfarfurie.blogspot.com),carora le multumesc mult
Pentru blat-100 g margarina  ,5 oua ,1 / 2 l de lapte , 100 g faina ,un praf de sare
Se topeste margarina, se pune faina si se prajeste un pic apoi se divolva cu lapte cald. Se sareaza si se lasa la rece. cand s-a racit se adauga pe rand galbenusurile si la apoi se pun si albusurile batute spuma.Se coace la foc moderat,eu am folosit o tava 20|\30,cand e rece se taie in doua parti.
Pentru umplutura am folosit crema de branza in care am pus ardei gras rosu si verde,si un pic de patrunjel verde tocat marunt,pentru decor am adaugat un pic de otet balsamic ca sa-l colorez.

Commenti

  1. Minunate... ma bucur ca te-a atras reteta. Cred ca ti-a si placut. Pup!

    RispondiElimina
  2. Ce bine arata, cred ca e delicioasa!!! Pup

    RispondiElimina
  3. Wow, cat de bine arata, era cat pe ce sa cred ca ai gresit titlul, eram convinsa ca e prajitura ! Suuuper !

    RispondiElimina
  4. Ti-au iesit minunate...felicitari!!!Si eu le-am vazut la Sara...si mi-au facut cu ochiul:)))
    Te pup si un weekend placut!!!

    RispondiElimina
  5. sant de mare efect,si foarte bune,mi-au placut mult sara,va pup pe toti si o duminica faina

    RispondiElimina
  6. Sono anche molto eleganti questi dolcetti! brava!

    RispondiElimina
  7. Minunata prajitura!E foarte de efect.Pupici:x

    RispondiElimina
  8. Arata minunat, nici nu ai zic ca nu sunt prajituri:)!Superbe.Pupici:x

    RispondiElimina
  9. Pana sa vad ca este aperitiv puteam sa jur ca e o prajitura bunaaaaa bunaaa.... Super idee si la ce ingrediente are nici nu ma gandesc ca nu e gustoasa...

    RispondiElimina
  10. Cat de bine arata! si ce eleganta!...bravo!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)