Passa ai contenuti principali

Prajitura cu suc de rosii( de post)

1
2
Ingredientefoi-10 linguri apa,10 linguri ulei,10 linguri zahar,2 linguri bulion (eu am pus 3 linguri suc de rosii),un praf sare,2 lingurite bicarbonat de sodiu stins,faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins,se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii.
Crema- foile sant foarte bune si se pot umple cu orice crema va trece prin cap-eu am facut o crema cu zahar ars si nuci macinate-200gr zahar,8-9 linguri faina,900ml apa sau lapte de soia,250 gr margarina,un praf sare,o cana mare cu nuci macinate.Se arde zaharul,separat se amesteca faina cu apa sau laptele,se toarna apoi peste zaharul ars si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine,se lasa apoi la racit ,calduta,se adauga apoi margarina si nucile.Se pune crema intre foi ,se pune la presat.

Commenti

  1. Ce cub perfect! Super ti-a iesit prajitura.

    RispondiElimina
  2. Yaya numai bunatati faci si nu stiu cum de tai prajiturile atat de perfect.Cu laser?:-)

    RispondiElimina
  3. lilly-mersi,prajiturile le tai cu un cutit normal,cu zimti si lama foarte subtire,o zi buna
    quesemaquemao besitos,grasias
    cristina te pup o zi buna
    dana cristea mersi ,o zi minunata

    RispondiElimina
  4. Ce minunat arata...si au dreptate fetele...are o simetrie perfecta...
    Te pup si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  5. petronela si eu te pup

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.