Passa ai contenuti principali

Desert cu caise

DSC03315

DSC03319DSC03325
DSC03229DSC03220
DSC03233
DSC03237
DSC03242DSC03241


Un desert fin,delicat,se face rapid,FARA CUPTOR,si gustos.

Ingrediente-125gr.iaurt,200ml frisca lichida,1 cutie lapte condensat(400gr),1/2 cana zahar (cana de ceai),1 cana caise uscate taiate marunt,1 cana cu apa,12 gr gelatina,400gr biscuiti normali.

Modul de preparare-se iau 6 linguri de apa din cana care ne trebuie pentru toata reteta,si se pune gelatina la inmuiat pentru 10-15 minute.Intr-o cratita se fierbe apa ramasa cu zaharul si caisele uscate circa 10 minute pana se face un sirop subtire si se mai hidrateaza caisele,se lasa apoi la racit.Se dizolva apoi gelatina pe aburi sau la microunde si e amesteca cu laptele condensat,se adauga apoi frisca batuta si iaurtul,la urma se adauga caisele scurse de sirop(se pastreaza siropul pentru a insiropa putin biscuitii,nu tare).Eu am folosit o tava de chec,am captusit-o cu foaie alimentara,am pus un strat de biscuiti  stropiti putin cu siropul de la caise,un strat de crema,apoi iar biscuiti ,crema si tot asa....,se poate face aceasta prajitura in forma in care doriti,eu am mai incercat si intr-o forma mica patrata am captusit-o cu jumatati de caise si apoi am pus biscuti,crema ,biscuiti....
Se lasa la frigider pentru circa 4 ore.
DSC03320

Commenti

  1. Ce culori frumoase!!!
    Deja mi-e dor de vara...
    Prajitura ta e plina de arome si culori.
    ...sigur nu e vara la tine? ;P

    RispondiElimina
  2. mama mia, ce frumoasa e, si sigur si foarte delicioasa!!!

    RispondiElimina
  3. Simplu ,rapid si gustos ! Ce-mi place cum l-ai prezentat!
    bacioni !

    RispondiElimina
  4. Que bonito te ha quedado el postre, y seguro que rico, rico, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  5. Un deliciu-delicios !!!!!Imi aminteste de asta vara cand faceam cheesecake-uri.....trebuie sa fie o nebunie...reteta salvata!!!Te pup si o seara minunata!!!

    RispondiElimina
  6. mersi tuturor,incercati-o,nu veti regreta,e buna!!

    RispondiElimina
  7. Imi lasa gura apa desertul tau...o imbinare perfecta de iaurt,frisca si caise...yamiiii,pe cat de gustos,pe-atat de sanatos...iar de prezentare ce sa mai zic?m-a lasat fara cuvinte!bravo!

    RispondiElimina
  8. Hmmm..arata delicios! :D Chiar foarte eleganta prajitura..speciala.. Pun pariu ca si gustul este unul de vis..

    RispondiElimina
  9. anamaria ti-as da cu placere o bucatica,o zi buna
    organizari evenimente-e o prajitura eleganta si usor de facut

    RispondiElimina
  10. wow cum arata! absolut superb!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)