Passa ai contenuti principali

Desert cu caise

DSC03315

DSC03319DSC03325
DSC03229DSC03220
DSC03233
DSC03237
DSC03242DSC03241


Un desert fin,delicat,se face rapid,FARA CUPTOR,si gustos.

Ingrediente-125gr.iaurt,200ml frisca lichida,1 cutie lapte condensat(400gr),1/2 cana zahar (cana de ceai),1 cana caise uscate taiate marunt,1 cana cu apa,12 gr gelatina,400gr biscuiti normali.

Modul de preparare-se iau 6 linguri de apa din cana care ne trebuie pentru toata reteta,si se pune gelatina la inmuiat pentru 10-15 minute.Intr-o cratita se fierbe apa ramasa cu zaharul si caisele uscate circa 10 minute pana se face un sirop subtire si se mai hidrateaza caisele,se lasa apoi la racit.Se dizolva apoi gelatina pe aburi sau la microunde si e amesteca cu laptele condensat,se adauga apoi frisca batuta si iaurtul,la urma se adauga caisele scurse de sirop(se pastreaza siropul pentru a insiropa putin biscuitii,nu tare).Eu am folosit o tava de chec,am captusit-o cu foaie alimentara,am pus un strat de biscuiti  stropiti putin cu siropul de la caise,un strat de crema,apoi iar biscuiti ,crema si tot asa....,se poate face aceasta prajitura in forma in care doriti,eu am mai incercat si intr-o forma mica patrata am captusit-o cu jumatati de caise si apoi am pus biscuti,crema ,biscuiti....
Se lasa la frigider pentru circa 4 ore.
DSC03320

Commenti

  1. Ce culori frumoase!!!
    Deja mi-e dor de vara...
    Prajitura ta e plina de arome si culori.
    ...sigur nu e vara la tine? ;P

    RispondiElimina
  2. mama mia, ce frumoasa e, si sigur si foarte delicioasa!!!

    RispondiElimina
  3. Simplu ,rapid si gustos ! Ce-mi place cum l-ai prezentat!
    bacioni !

    RispondiElimina
  4. Que bonito te ha quedado el postre, y seguro que rico, rico, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  5. Un deliciu-delicios !!!!!Imi aminteste de asta vara cand faceam cheesecake-uri.....trebuie sa fie o nebunie...reteta salvata!!!Te pup si o seara minunata!!!

    RispondiElimina
  6. mersi tuturor,incercati-o,nu veti regreta,e buna!!

    RispondiElimina
  7. Imi lasa gura apa desertul tau...o imbinare perfecta de iaurt,frisca si caise...yamiiii,pe cat de gustos,pe-atat de sanatos...iar de prezentare ce sa mai zic?m-a lasat fara cuvinte!bravo!

    RispondiElimina
  8. Hmmm..arata delicios! :D Chiar foarte eleganta prajitura..speciala.. Pun pariu ca si gustul este unul de vis..

    RispondiElimina
  9. anamaria ti-as da cu placere o bucatica,o zi buna
    organizari evenimente-e o prajitura eleganta si usor de facut

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.