Passa ai contenuti principali

Cozonacel de post

DSC02784



Azi e miercuri,ceva dulce,ingredientele pe care le gasesc in frigider ma conduc la un cozonacel cu nuca
Ingrediente-1 kg faina,40-50 gr drojdie proaspata,9 linguri zahar,circa 100gr margarina,4-5 linguri ulei floarea soarelui,lapte soia am pus circa 2 cani(400-500 ml)depinde si de faina,coaja de la o lamaie rasa,vanilie,esenta rom,o lingurita rasa sare
Umplutura nuci macinate amestecate cu cacao ,esenta rom ,zahar,si un pic de lapte soia ca sa devina mai lichida,toate le-am pus din ochi si dupa gustul meu.
Modul de preparare-nu i-am dat prea multa atentie-am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar,am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult ,5 minute,am lasat mai moale aluatul,se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent,se fac cozonacii si ce-i mai important,am vazut eu,sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora,se coc la foc mderat,proba cu scobitoarea,deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia( nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai crec bine,se ung cand sant aproape gata)

Commenti

  1. Deja simt mirosul si gustul!!!
    Si bucatica aia tare imi face cu ochiul ;)
    O seara minunata :)

    RispondiElimina
  2. Mama mia cat de bine paote sa arate!!!

    RispondiElimina
  3. Arata asa de bine ca nu mi pot lua ochii de la el!!!Faceti super dulcegarii !!! va pup

    RispondiElimina
  4. Me lo como todo, se ve riquisimo y muy facil de hacer.Gracias por compartir ideas

    RispondiElimina
  5. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    RispondiElimina
  6. Wowwwwwwwwwwwwww que receta tan maravillosaaaaaa!!!
    Mmmmmmmm..MMmmmm...

    Besossss

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)