Passa ai contenuti principali

Trandafirasi ( de post)

Miercurea si vinerea eu ma joc un pic cu ingrediente de post ca sa mai inventez cate o prajiturica
DSC02542
DSC02531
aq




Ingrediente-200gr cartofi piure,200gr zahar,200 gr margarina,400gr faina, o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie.Se face un aluat din aceste ingrediente ,se lasa la rece circa 1 ora apoi se fac trandafirasii,am facut o poza din timpul prepararii ,nu prea a iesit bine caci le-am facut seara la lumina slaba,sper ca o sa intelegeti metoda,am taiat patrate din foaia de aluat,le-am taiat la colturi putin,in mijloc am pus umplutura,in cazul meu gem cu nuci macinate si apoi am inceput sa adun spre mijloc fiecare parte .,se coc la foc moderat si se pudreaza cu zahar.

Commenti

  1. Fantástica explicación, se ven preciosos.
    Un beso

    RispondiElimina
  2. Mmmmmmm...dar ce bine arata!!!!!.Este foarte bine ce faceti!!! De asta va si iubesc!!!!..va pupicesc si astept noi inventii super delicioaseeee!

    RispondiElimina
  3. Ce frumosi sunt ...precis sunt deliciosi

    RispondiElimina
  4. Ce dragut arata trandafirasii... Cum e gemul cu nuci macinate? Sau e un anumit gem... in care adaugi nuci macinate?

    RispondiElimina
  5. Chiar daca sant de post,la cum arata,cred ca sant tare bune!
    O zi minunata!

    RispondiElimina
  6. ti-au iesit,bine,imi place mult modul de impaturire,excelent,o zi placuta

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)