Passa ai contenuti principali

"Ravioli" cu gem de pere (de post)

DSC01973
DSC01983
DSC01984
DSC01994

Am descoperit prin casa aceste forme pe care demult nu le-am mai folosit si am executat repede ceva usor de facut,am avut si un ajutor pe Teo de 3 si jumatate  care facea si el cot la cot cu mine "ravioli".

Ingrediente-100gr margarina sau unt,un praf sare,circa 500gr faina(depinde de cat de umeda e),25 gr drojdie proaspata,3-4 linguri de zahar,coaja rasa de lamaie,vanilir ,lapte sau apa-eu am pus apa cat cuprinde ca sa face un aluat bun de intins.
Modul de preparare-se pune drojdia la inmuiat cu 3-4 linguri de zahar si apa calduta,se lasa 10 minute,apoi separat se pune faina intr-un castronel,la mijloc se face o adancitura in care se pune un praf de sare,untul sau margarina moale si amestecul de drojdie in care am adaugat si coaja de lamaie,se framanta si se mai adauga cate putin lapte sau apa calduta,se lasa la dospit intr-un loc ferit de curente,apoi se intinde o foaie subtire,nu prea groasa si cu ajutorul foemelor se fac "raviolii"umpluti cu dulce,in cazul meu am folosit gem de pere,se mai lasa in tava la crescut circa jumatate de ora si se coc la foc moderat si cand sant inca calzi se pudreaza cu zahar pudreaza cu zahar pudra,merg foarte bine la cafeluta sau laptele de dimineata.

Commenti

  1. tocmai am folosit si eu forma in seara aceasta,le-am umplut cu branza de vaci,amestecata cu ou si vanilie. si nu mi-a dat prin cap sa le incerc si la ravioli.super!

    RispondiElimina
  2. mai, ce idee mi-ai dat! super multumesc!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.