Passa ai contenuti principali

"Ravioli" cu gem de pere (de post)

DSC01973
DSC01983
DSC01984
DSC01994

Am descoperit prin casa aceste forme pe care demult nu le-am mai folosit si am executat repede ceva usor de facut,am avut si un ajutor pe Teo de 3 si jumatate  care facea si el cot la cot cu mine "ravioli".

Ingrediente-100gr margarina sau unt,un praf sare,circa 500gr faina(depinde de cat de umeda e),25 gr drojdie proaspata,3-4 linguri de zahar,coaja rasa de lamaie,vanilir ,lapte sau apa-eu am pus apa cat cuprinde ca sa face un aluat bun de intins.
Modul de preparare-se pune drojdia la inmuiat cu 3-4 linguri de zahar si apa calduta,se lasa 10 minute,apoi separat se pune faina intr-un castronel,la mijloc se face o adancitura in care se pune un praf de sare,untul sau margarina moale si amestecul de drojdie in care am adaugat si coaja de lamaie,se framanta si se mai adauga cate putin lapte sau apa calduta,se lasa la dospit intr-un loc ferit de curente,apoi se intinde o foaie subtire,nu prea groasa si cu ajutorul foemelor se fac "raviolii"umpluti cu dulce,in cazul meu am folosit gem de pere,se mai lasa in tava la crescut circa jumatate de ora si se coc la foc moderat si cand sant inca calzi se pudreaza cu zahar pudreaza cu zahar pudra,merg foarte bine la cafeluta sau laptele de dimineata.

Commenti

  1. tocmai am folosit si eu forma in seara aceasta,le-am umplut cu branza de vaci,amestecata cu ou si vanilie. si nu mi-a dat prin cap sa le incerc si la ravioli.super!

    RispondiElimina
  2. mai, ce idee mi-ai dat! super multumesc!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.