Passa ai contenuti principali

Prajitura delicioasa (de post)

Pentru maine deja am pregatit o prajiturica,acelasi aluat usor de facut si buna
DSC02581
DSC02554
DSC02557





Ingrediente-200gr cartofi piure,200gr zahar,200 gr margarina,400gr faina, o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie.Se face un aluat din aceste ingrediente ,se lasa la rece circa 1 ora dupa care se coc pe dosul tavii trei foi,separat am amestecat gem cu nuca macinata si cacao,am umplut foile cu umplutura de gem,un strat subtire nu prea gros,ar fi bine de pus in umplutura si un pic de margarina sa devina mai tare,pe ultima foaie am pus (aveam facut mai demult o specie de gelatina de prune)suc de prune cu gelatina,se pune la rece si se servete bineinteles cu un suc sau cafeluta,ceai....

Commenti

  1. Sono perfetti!!!! bravissima!

    RispondiElimina
  2. M-ai inebunit cu aluatul asta,promit ca-l voi incerca curand,caci arata preaaaa bine prajiturelele tale.
    Pupici si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  3. retetae foarte originala.n-am facut niciodata o prajitura cu cartofi in lista de ingrediente.acum ma scurma rau curiozitatea.arata super prajiturica.pup

    RispondiElimina
  4. Foarte ingenioase prajiturelele de post si cred ca si gustoase insa gelatina nu e de post.

    RispondiElimina
  5. mersi mirauno,nu mi-am dat seama ,am modificat titlul,o zi buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)