Passa ai contenuti principali

Negrute (de post)

DSC02094

DSC02120
DSC02094
DSC02119


O prajitura rapida,economica,cu o culoare minunata,pufoasa si delicioasa.
Ingrediente-3 cani faina,1 1/2 cana zahar,3 lingurite ness,2 lingurite rase bicarbonat sodiu,5 linguri cacao, un praf sare,esenta vanilie si rom,2 lingurite otet,1/2 cana ulei de masline(cred ca merge si noemal).2 cani apa.

Modul de preparare-intr-un castronel am amestecat toate ingredientele uscate,in altul ingredientele umede si apoi le-am amestecat,am tapetat o tava cu hartie de copt si la cuptor cu ea,cuptortul l-am preincalzit,am facut proba cu scobitorarea,de obicei mereu las cuptorul la moderat.Se taie cubulete si se pudreaza cu zahar (reteta am ocht-o pe len.ro,,mersi mutl e super buna)

Commenti

  1. nefis görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    RispondiElimina
  2. arata super,cred ca si buna,trebue incercat,o zi buna

    RispondiElimina
  3. Absolutamente fantastico el postre, enhorabuena y me llevo un trocito para confirmar lo evidente.
    Besos

    RispondiElimina
  4. Imi place mult cum arata si stii ceva eu cand fac de post le numesc light si italienii(rude,amici)sant foarte incantati.Eu asa fac chec de post,dar cacao pun doar intr-o parte de aluat,in rest ca checul normal.Sa fac in tava ca tine si sa tai bucati inca n-am facut.Multumesc pentru idee.
    Te pup si-ti urez o dumineca placuta!!!

    RispondiElimina
  5. chiar ca arata super.daca m-ai fi batut cu parul nu as fi zis ca nu are lapte sau oua.eu nu gatesc decat cu ulei de masline dar nu-l folosesc nicidata in dulciuri.mi se pare ca are o tenta amara si un miros specific.eu folosesc ulei extra vrigin si chiar are o culoare mai inchisa si gust si miros specific.probabil ca doar uleiul pe care il folosesc eu este asa,dar sunt foarte multumita de el la gatit.pupici!

    RispondiElimina
  6. Bine venit caci azi maine vine postul.

    RispondiElimina
  7. e buna reteta asta,am sa ma joc un pic cu imaginatia si sa mai modific cate ceva,mai pun o crema,o fructa....si iese poate ceva bun,mersi tuturor

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.