Passa ai contenuti principali

Negrute (de post)

DSC02094

DSC02120
DSC02094
DSC02119


O prajitura rapida,economica,cu o culoare minunata,pufoasa si delicioasa.
Ingrediente-3 cani faina,1 1/2 cana zahar,3 lingurite ness,2 lingurite rase bicarbonat sodiu,5 linguri cacao, un praf sare,esenta vanilie si rom,2 lingurite otet,1/2 cana ulei de masline(cred ca merge si noemal).2 cani apa.

Modul de preparare-intr-un castronel am amestecat toate ingredientele uscate,in altul ingredientele umede si apoi le-am amestecat,am tapetat o tava cu hartie de copt si la cuptor cu ea,cuptortul l-am preincalzit,am facut proba cu scobitorarea,de obicei mereu las cuptorul la moderat.Se taie cubulete si se pudreaza cu zahar (reteta am ocht-o pe len.ro,,mersi mutl e super buna)

Commenti

  1. nefis görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    RispondiElimina
  2. arata super,cred ca si buna,trebue incercat,o zi buna

    RispondiElimina
  3. Absolutamente fantastico el postre, enhorabuena y me llevo un trocito para confirmar lo evidente.
    Besos

    RispondiElimina
  4. Arata foarte bine!Un deliciu pufos!Pup!

    RispondiElimina
  5. Imi place mult cum arata si stii ceva eu cand fac de post le numesc light si italienii(rude,amici)sant foarte incantati.Eu asa fac chec de post,dar cacao pun doar intr-o parte de aluat,in rest ca checul normal.Sa fac in tava ca tine si sa tai bucati inca n-am facut.Multumesc pentru idee.
    Te pup si-ti urez o dumineca placuta!!!

    RispondiElimina
  6. chiar ca arata super.daca m-ai fi batut cu parul nu as fi zis ca nu are lapte sau oua.eu nu gatesc decat cu ulei de masline dar nu-l folosesc nicidata in dulciuri.mi se pare ca are o tenta amara si un miros specific.eu folosesc ulei extra vrigin si chiar are o culoare mai inchisa si gust si miros specific.probabil ca doar uleiul pe care il folosesc eu este asa,dar sunt foarte multumita de el la gatit.pupici!

    RispondiElimina
  7. Bine venit caci azi maine vine postul.

    RispondiElimina
  8. e buna reteta asta,am sa ma joc un pic cu imaginatia si sa mai modific cate ceva,mai pun o crema,o fructa....si iese poate ceva bun,mersi tuturor

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.