Passa ai contenuti principali

Negruta cu crema de gris (de post)

DSC02127
DSC02126
DSC02139
DSC02135
Ingrediente blat-3 cani faina,1 1/2 cana zahar,3 lingurite ness,2 lingurite rase bicarbonat sodiu,5 linguri cacao, un praf sare,esenta vanilie si rom,2 lingurite otet,1/2 cana ulei de masline(cred ca merge si normal).2 cani apa.

Modul de preparare-intr-un castronel am amestecat toate ingredientele uscate,in altul ingredientele umede si apoi le-am amestecat,am impartit  in doua si am copt separat doua blaturi .

Ingrediente crema-500ml lapte soia,10 linguri gris,6 linguri zahar,200 gr  margarina,zeama de la o lamaie,vanilie,un praf sare
Modul de preparare-se amesteca toate fara margarina,se pun la fiert pana se ingroasa,se da deoparte si se adauga incet margarina.
Se aseaza primul blat rece intr-o tava,se pune crema,apoi celalalt blat,nu e nevoie sa se insiropeze,se lasa la rece .

Commenti

  1. Suna foarte tentant de aceea o trec pe lista!Apoi i-ai facut o prezentare ca eu salivez...si parca-s intr-un restaurant "fitos".Bravo!!!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  2. felicitari! prezentarea e de milioane!

    RispondiElimina
  3. Tare dragute aceste negrute:)Pupici!

    RispondiElimina
  4. foarte bine arata.un week-end placut!

    RispondiElimina
  5. Foarte interesanta combinatia!!! Cred ca este tare gustoasa negruta!!! va pup si va doresc spor la treaba si muulta sanatatee!!

    RispondiElimina
  6. Da suna interesant, multumim pentru idei de dulciuri pentru post.

    RispondiElimina
  7. cu cea mai mare placere postez aceste dulciuri de post,pentru ca stiu ca si eu cand trebuie sa fac repede un dulce de post parca-i facut raman pentru un moment fara idei,asa le am aici si apelez la blog,va sarut pe toti si va doresc mult soare in suflet si sanatate

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)