Passa ai contenuti principali

Minitarte cu bezea

aaaaa
aaaa
aaaaaa
Ingrediente
Aluat tarta
125gr unt,75gr zahar pudra,2 galbenusuri,2 linguri lapte,250gr faina,un praf sare
Umplutura
300 gr fructe-eu am folosit prune,1/2 pahar apa,1/2 pahar zahar,o lingura gelatina(eu am pus 12 gr gelatina)
Bezea
2 albusuri ,6 linguri zahar,2-3 picaturi zeama lamaie,vanilie
Modul de preparare-se face un aluat di toate componentele pentru tarta se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Intre timp se face umplutura de fructe-se face un sirop gros din apa cu zahar prin fierbere,se pun apoi fructele taiate bucatele mici,se lasa sa fiarba pana se ingoasa,se adauga la final gelatina inmuiata in putina apa,se lasa sa se raceasca.
Bezeaua-se mixeaza albusurile cu zaharul si zeama de lamaie,vanilia.
Se intinde o foaie din aluat se garnisesc formele pentru tarte,tapetate cu ulei si faina se dau la cuptor pentru circa 15 minute,se scot se umplu cu umplutura de fructe si se decoreaza dupa plac cu bezea,se baga din nou la cuptor pentru 5-10 minute la foc mic.
Multumesc sitului truedelights unde am gasit reteta,e foarte buna!!

Commenti

  1. Ces mini-tartelettes semblent très gourmandes.
    Bravo.
    A très bientôt

    RispondiElimina
  2. Wow!Imi place bezeaua si nu am facut de mult timp!Sper sa ii fac loc cat de curand.

    RispondiElimina
  3. Arata minunat! Super idea sa pui niste bezele in miniatura deasupra. o zi buna, bacio !

    RispondiElimina
  4. cred ca au fost delicioase.imi plac deserturile in varianta mini.

    RispondiElimina
  5. Ce solutie faina pentru musafiri. In special pentru cei mici. Arata atat de vesele.. Multumesc frumos de reteta!

    RispondiElimina
  6. superbe! si mie-mi plac....
    am fac ut si eu ceva asemanator cu bezea http://alice-albinutza.blogspot.com/2011/06/tarte-cu-visine-si-bezea.html

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.