Passa ai contenuti principali

Acciughe "trase in teapa" cu bastoncini de orez

DSC01945
DSC01927
DSC01947
DSC01956
DSC01962
Ingrediente-1kg de acciughe proaspete ,betisosre pentru frigarui,sare.
Modul de pregatire-am curatat pestisorii,le-am retezat capul ,i-am sarat si am pus cate 5-6 bucati pe betisoare de lemn,se prajesc in ulei fierbinte.
Separat aveam un pilaf cu morcov care era facut cu o zi inainte si nu se mai ating de el a doua zi,reincalzit,atunci mi-a venit o idee am adaugat 2 oua,patrunjel taiat marunt,un catel de usturoi pisat,branza rasa(parmigiano),sare,piper,doua felii de paine prajita data pe razatoare si o lingura de faina.Le-am amestecat toate am facut bastoncini cu mana si le-a, dat prin faina apoi prajite in ulei fierbinte,au fost apreciate mult.

Commenti

  1. vaaaai ce pofta mi s-a facut de "acciughe"!!!! Iar ideea cu bastoncini de orez e geniala, abia astept s-o incerc si eu!
    Pupici si o zi excelenta iti doresc!

    RispondiElimina
  2. O asemenea teapa plina cu pestisori as servi si eu!!...mmmmmm...deja m am saturat!pupici

    RispondiElimina
  3. Hi, hi... eu vin cu teapa, daca promiti ca-mi dai hamsii la frigarui...

    RispondiElimina
  4. Ce bine arata!!!Pestele e preferatul meu asa m-am autoinvitat la masa! Pup!

    RispondiElimina
  5. Sardinele tale arata perfect .
    Exact asa le pun si eu pe scobitori .:)
    N-am mai facut de mult.Mi-a facut pofta .

    RispondiElimina
  6. Mama cata rabdare sa curati acciughele una cate una....minunata ideea cu frigaruiele,asa nu se pierd prin tigaie....iar eu sigur mi-as fi facut si un mujdei cu muuuulta lamaie...Dar nu-i rea deloc nici ideea de crochete di riso,seamana cu arancini de riso!
    Te pup si-ti urez o seara minunata!!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)