Passa ai contenuti principali

Prajitura cu piersici

DSC01502DSC01498
Ingrediente-prima foaie-200gr de faina ,un sfert lingurita sare,100 gr unt moale-se amesteca toate si se mai adauga  o lingura zeama lamaie s i2-3 linguri apa rece(in functie de cat absoarbe faina),se lasa la rece 1-2 ore.
                   -a doua foaie e foaie foetaj(eu am cumparat-o)
                   -3-4 piesrsici mari taiate felii subtiri si ametsecate cu trei linguri de faina si 3-4 linguri zahar(dupa gustul fiecaruia)
Modul de preparare-se intinde o foaie din alatul framantat se inteapa cu furcilita in cateva locuri si se baga la cuptorul deja incalzit pentru 5-10 minute,se pune apoi deasupra piersicile si se baga din nou la cuptor pentru alte 5-10 minute pe un nivel mai sus ca sa nu se arda la fundul tavii,dupa cele 10 minute se pune deasupra si foaia foetaj si din nou la cuptor .

Commenti

  1. interesata ideea cu piersici !

    RispondiElimina
  2. Imi place prea mult asa ca salvez reteta!Arata minunat!!!O seara placuta si te pup!!!

    RispondiElimina
  3. Dalla foto sembra delizioso!!!!spero di riuscire a tradurre a ricetta

    RispondiElimina
  4. Piesicile dau o aroma deosebita!Imi imaginez ce gust are!

    RispondiElimina
  5. foarte interesanta si simplu de preparat.o seara minunata

    RispondiElimina
  6. Ce buna trebuie sa fie! Se face si usor ,este si aromata...sa tot mananci.
    baci

    RispondiElimina
  7. Am salvat reteta, e tare faina.
    Te pup si-ti doresc duminica placuta.

    RispondiElimina
  8. hhmmmm, crocanta, delicioasa si apetisanta arata prajitura, superba culoarea si deja imi ploua in gura doar cand ma uit :D

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)